Explicația Jandarmeriei. Cine erau persoanele care se aflau în camera plină cu saci de vot. Ce spune Clotilde Armand

Ultima actualizare:

    Jandarmii spun că sacii cu voturi au fost păziți și că în incintă nu au intrat persoane neautorizate
Jandarmii spun că sacii cu voturi au fost păziți și că în incintă nu au intrat persoane neautorizate

Alegerile locale 2020 s-au transformat într-un adevărat circ. După ce la sectorul 1 a fost semnalat un caz de fraudă de către cei de la USR-PLUS, iată că și contracandidatul de la PSD vine cu aceeași acuzație. Aseară, 30 septembrie, a transmi către Antena 3 niște imagini în care apar câteva persoane pe lângă sacii cu voturi, aflați în Biroul Electoral al Sectorului 1. Iată explicațiile Jandarmeriei!

O cameră plină cu saci cu buletine de vot și câteva persoane în incintă. Un bărbat căuta ceva, în timp ce alții îl urmăreau cu privirea. Imaginile provin de pe camerele de supraveghere unde a fost amenajat Biroul Electoral al Sectorului 1, mai exact la primul etaj din clădirea Primăriei sectorului 1.

Dan Tudorache, edilul acestui sector, a avut acces la ele și le-a trimis către Antena 3. Acuzațiile de fraudă electorală au venit apoi în avalanșă, iar cei vizați sunt acum cei de la USR-PLUS.

S-a ajuns chiar ca social democrații să ceară nu doar renumărarea voturilor, ci anularea alegerilor, care au costat România 200 de milioane de euro. Dublu față de europarlamentare, din cauza pandemiei.

Autoritățile au trimis în această dimineață, 1 octombie, un comunicat de presă în care au explicat clar ce s-a petrecut acolo pe 29 septembrie.

”În legătură cu imaginile apărute în spațiul public care prezintă o activitate desfășurată, în data de 29 septembrie, în incinta Biroului Electoral al Sectorului 1,  Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări. Încăperea în care sunt depozitate materialele electorale a fost desigilată la cererea președintelui biroului electoral, jandarmul întocmind, de fiecare dată, în acest sens un proces-verbal de predare-primire a încăperii respective. Precizăm faptul că accesul în încăperea respectivă este permis doar cu acordul președintelui biroului electoral de sector, iar incinta este luată în protecție după sigilare. Activitățile desfășurate în interiorul încăperii nu intră în competența instituției noastre atâta timp cât persoanele autorizate desfășoară activități legate de procesul electoral”.

Ce spune Clotilde Armand despre omul care a menevrat sacul cu voturi

Totodată, Clotilde Armand, cea care a fost prima care l-a acuzat pe contracadidatul său de la PSD că i-a furat voturile, a precizat faptul că persoana care manvrează sacul cu buletine nu este coleg de-al său.

Bărbatul care umbla în sac ar fi de fapt Gâlcă Mihai Florentin, reprezentantul în BES 1 al PPU
Bărbatul care umbla în sac ar fi de fapt Gâlcă Mihai Florentin, reprezentantul în BES 1 al PPU

”Persoana care urcă un sac de procese verbale pe dulap, prezentat în înregistrările de la Antena 3 drept userist, este Gâlcă Mihai Florentin, reprezentantul în BES 1 al PPU (sector 1), partidul lui Piedone, fondat de Dan Voiculescu. Tudorache vrea să scape de anchetarea pentru tentativa de fraudare. Nu o să-i reușească”, a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții Poliției Române au transmis la rândul lor că se fac cercetări în această cauză.

Premierul Ludovic Orban a declarat faptul că în politică trebuie să știi și să pierzi și nu să te agăți de minciuni. Și se referă aici la Gabriela Firea.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/frauda-electorala-politia-deschis-dosar-penal-la-sectorul-1-sunt-acuzatii-venite-si-la

https://www.click.ro/news/national/ce-se-intampla-cu-alegerile-locale-gabriela-firea-cere-renumararea-voturilor-si-chiar

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net