Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a declarat că numărul mic al infecţiilor cu coronavirus din statisticile oficiale se datorează testării antigen, care a ajuns să fie un adevărat fenomen. Oamenii care ştiu că sunt bolnavi se testează acasă şi nu mai vin la spitale pentru confirmare, iar astfel sunt influenţate datele reale privind transmiterea virusului.


"Dacă oamenii vor dori să-și facă testarea PCR, da (n.r.: va creşte numărul infectărilor), dacă vor rămâne doar cu testarea antigen, care a ajuns să fie aproape un fenomen, oamenii știu că sunt bolnavi, se testează cu antigen, dar nu mai revin în spital pentru confirmare, probabil că nu vom avea statistic această oglindă a realității transmiterii comunitare", a declarat Beatrice Mahler, conform digi24.ro.

Managerul spitaluli Marius Nasta a mai declarat că în România va urma un nou val de infectări, motiv pentru care trebuie să fie vaccinată neapărat populaţia. "Dacă ne uităm la ce se întâmplă în țările din Europa, și la noi probabilitatea este mare că să ajungă acest al treilea val. Nu știm în viitor ce se va întâmpla. Ar fi foarte bine, având această posibilitate să ne vaccinăm și să reducem transmiterea comunitară, să putem beneficia de oferta pe care o avem legat de tratamentul profilactic și să ajungem într-un moment în care transmiterea comunitară să nu mai fie atât de crescută", a mai spus medicul.

Începe vaccinarea şi la Marius Nasta

Miercuri, 30 decembrie, începe vaccinarea la "Marius Nasta". Jumătate dintre angajații Institutului, adică în jur de 350 de persoane, se vor vaccina anti-Covid. Vaccinarea începe cu un cel mai vârstnic medic, apoi cu un student care lucrează voluntar în echipa institutului de o lună de zile și cu o asistentă care a fost infectată și are afecțiuni pulmonare. Și managerul Beatrice Mahler se va vaccina.

 
 
Loading...