Expoziţie de minerale la Mamaia. O piatră semipreţioasă de 400 kg, vedeta Mineral Expo 2014

Ultima actualizare:

    Geoda de ametist de 400 kg va fi expusă în holul Pavilionului Expoziţional din Mamaia
Geoda de ametist de 400 kg va fi expusă în holul Pavilionului Expoziţional din Mamaia

O expoziţie de minerale cu vânzare îşi va deschide porţile pe 14 august la Mamaia. Vedeta acesteia este o geodă de ametist de 400 kg, adusă la malul mării din Uruguay pentru a fi admirată de români.

Între 14 şi 17 august, Pavilionul Expoziţional din Mamaia va găzdui Mineral Expo, un eveniment care îşi propune să aducă în atenţia publicului două cristale spectaculoase, ametistul şi acvamarinul. Cea mai apreciată piatră semipreţioasă va fi, cu siguranţă, o geodă de ametist de 400 kg, adusă special din Uruguay pentru acest eveniment. Piatra, care va fi expusă în holul pavilionului, are o poveste ieşită din comun. Descoperită în august 2011 în mina Tres Cerros de Santiño din Artigas,  Republica Orientală a Uruguayului, geoda umiește prin dimesiunile sale. Cuprinzând culori de la mov închis până la violet lavanda, ametistul, nestemată prețuită încă din anul 3000 î.Hr., este cunoscut pentru latura sa metafizică, legenda spunând că zeul Bachus a turnat vin pe o nimfă care era transformată în cristal, cristalul devenind violet. Ametistului i se atribuie rolul de apărare contra furtului, această credință explică faptul că mormântul regilor franci din dinastia Merovingiană conținea șiraguri de ametist, informează organizatorii expoziţiei.

Tot în cadrul Mineral Expo Mamaia 2014 va fi prezentată și o colecție unică de șapte Acvamarine aduse din Pakistan care însumează peste 500 de karate. Trei dintre acestea sunt fațetate, restul fiind cristale în formă brută. Acvamarinul, piatră prețioasă, varietate de beril nobil, este considerat comoara sirenelor. Cristaloterapeuții susțin că forța acvamarinului  crește atunci când se află sub apă, iar în vechime marinarii îl purtau pentru a fi  feriţi de înec și aduşi în siguranță acasă din călătorii.

Expoziţia cu vânzare e deschisă între 14 şi 17 august, orele 11.00 şi 21.00, iar accesul este gratuit.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net