Expoziție inedită în București: cum arătau calculatoarele pe vremea părinților noștri

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La Muzeul Naţional Tehnic Dimitrie Leonida din Capitală a avut loc o exploziție inedită. Bucureştenii pot admira până pe 6 mai sute de aparate de calcul, într-o incursiune parcă prin istorie. Sunt prezentate calculatoare de la începuturile tehnologiei şi până la microprocesoare din zilele noastre. Toate au fost adunate de un om care a dus pasiunea mai departe şi vrea să o împartă cu ceilaţi.

„Există un sistem de leviere prin care se introduce numărul dorit și prin levierea acestui maner se obtine rezultatul în partea de sus, în indicatorul de sus”, a spus Romeo Foicu, realizatorul expoziției.  

Acest calculator este doar unul dintre sutele pe care le puteţi admira la expoziţia "Maşini de calcul. Revoluţia tehnologică, de la Abac la Microprocesor". Toate elementele au fost strânse şi recondiţionate de-a lungul anilor de un colecţionar împătimit şi dăruit.

„E o muncă uluitoare sa strângi așa ceva și în anumite lucruri să vezi primul tranzistor făcut sau prima integrată e o chestie fantastică”, a spus și Liviu Jalbă. 

Porţile expoziţiei care îmbină ştiinţa, inovaţia şi pasiunea sunt deschise până pe 6 mai, la la Muzeul Naţional Tehnic Dimitrie Leonida din Capitală. 

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net