Fac şi plajă, şi vinete în acelaşi timp!

Ultima actualizare:

    Aşa se  pregătesc  vinetele la  ştrandul în  paragină  din GalaţiCaptură: expresdedunăre.ro
Aşa se pregătesc vinetele la ştrandul în paragină din GalaţiCaptură: expresdedunăre.ro

Gospodinele din Galaţi au descoperit reţeta perfectă pentru zacuscă: se iau legumele din piaţă, se aduc la ştrand, se pun pe grătarele primăriei şi cât se coc poţi să stai puţin cu burta la soare. Şi nu oriunde, ci la plaja de la Dunăre. Păcat însă că doar numele a rămas de ea. În rest, e paragină!

Degradat permanent după 1989, deşi s-au cheltuit anual zeci sau chiar sute de mii de euro pentru aşa-zise „amenajări şi reparaţii”, complexul de agrement „Dunărea” din Galaţi, cunoscut publicului mai ales sub denumirea de „Plaja Dunărea”, este în continuare închis, după ce autorităţile sanitare au decis, acum patru ani, că bazinele de înot ale ştrandului sunt un pericol public, scrie adevarul.ro.

Investitorul promitea un aquapark

simeon stalpnicul png

Deşi contractul de concesiune cu „investitorul” Karan&Bussiness (care promitea investiţii de peste 6 milioane de euro într-un aquapark de poveste) a fost reziliat de mai bine de o lună, la Plaja Dunărea lucrurile par înţepenite în timp: bazinele sunt tot închise, iar clădirile şi dotările aduc aminte de anii de dinainte de 1989, cu menţiunea că pe atunci totul era curat şi îngrijit, nu în paragină ca acum. Mai nou, plaja a devenit un fel de bucătărie de campanie: pe grătarele montate de autorităţi, gospodinele coc de zor ardei şi vinete pentru la iarnă, conform expresdedunare.ro. Misiunea lor este uşurată şi de faptul că accesul în incintă este liber. Cu toate că foarte mulţi gălăţeni şi organizaţii civice şi-au exprimat pe internet frustrarea că autorităţile nu fac nimic pentru a reda funcţionalitatea normală singurei plaje publice din Galaţi, locuitorii din zonă sunt foarte mulţumiţi de situaţie, deoarece au acum loc de picnic şi de bucătăreală fără să trebuiască să plătească vreo taxă.Oamenii spun că, în cazul vinetelor, au scăpat şi de fumul şi de mizeria pe care, altfel, ar fi trebuit să le facă la ei acasă. În ceea ce priveşte plaja, ei afirmă că se pot bronza şi aşa, în timp ce coc vinete şi le curăţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net