Face biciclete din lemn pe care le vinde cu 1.000 de euro bucata

Ultima actualizare:

    Aşa arată bicicleta construită cu migală de Albert Ferenc
Aşa arată bicicleta construită cu migală de Albert Ferenc

Artă din prelucrarea lemnului! Un meşteşugar din comuna Lunca Mureşului (Alba) confecţionează de la jucării din lemn până la obiecte pretenţioase: ceasuri, foişoare, iconostase, uşi ori scaune sculptate. Piesa de rezistenţă a lui Albert Ferenc este bicicleta construită din lemn.

Meşterul din Alba are 59 de ani şi iubeşte lemnul de când se ştie. Artistul participă cu produsele sale la diverse târguri şi expoziţii organizate în Transilvania. ”Improvizez şi îmi las imaginaţia să se desfăşoare. Pentru mine, lemnul întruchipează adevărata frumuseţe. Pur şi simplu, simt dorinţa de a învia copacul deja tăiat. Îmi vin în minte o mulţime de idei şi planuri”, poveseşte meşteşugarul.


    Meşterul îşi expune lucrările la târguri
Meşterul îşi expune lucrările la târguri

Albert Ferenc face jucării - monopost de curse, elicopter, tractor, macara, animale, toate din lemn, precum şi magneţi de frigider, de asemenea din lemn. De asemenea sculptează uşi şi scaune pentru biserici, iconostase, foişoare spectaculoase şi multe alte obiecte.

Cadrul este pliabil

El şi-a încercat îndemânarea şi cu biciclete, pe care le confecţionează tot din lemn şi pe care le vinde în străinătate cu 1.000 de euro bucata. Cadrul bicicletei este făcut din lemn şi este şi pliabil, astfel că intră într-o geantă de 80 pe 80 de centimetri. „La mijloc, bicicleta are un fel de mecanism prin care se poate aduna. Are şi piese metalice. Acolo unde se asamblează este nevoie de piese metalice, la fel cum, tot din metal, sunt şi roţile. O astfel de bicicletă are 15 kilograme”, explică meşterul. Albert foloseşte mai mult frasin, dar şi salcâm, iar pentru ghidon - mahon şi nuc.Citeşte povestea completă şi vezi mai multe imagini pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net