Face globuri aurite pentru şeici arabi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Sunt adevărate opere de artă. Fie că sunt ornate cu aur, argint sau platină, globurile realizate într-un atelier de lângă Sibiu atrag an de an, ca un magnet, cumpărători din toată lumea. În ţările arabe, acestea se vând pe bani frumoşi.

În fabrica din Şelimbăr, Sibiu, a artistului Ion Tămâian se lucrează acum la foc continuu. Fiecare decoraţiune realizată în atelier este unicat, pictată manual sau îmbrăcată cu foiţă de aur, argint ori platină.

"Livrăm în multe ţări cum ar fi Statele Unite, Comunitatea Europeană, Rusia, dar facem globuri şi pentru alte pieţe, cum ar fi ţările arabe, unde globurile sunt folosite ca şi obiect decorativ, în aranjamente de interior", spune artistul Ioan Tămâian, proprietarul fabricii.

Clienţii din ţările arabe provin din diverse categorii, iar obiectele cu cea mai mare căutare sunt cele decorate cu foiţă de aur.

După ce trec prin mâinile suflătorilor, globurile sunt ţinute într-un cuptor la temperatura de 500°C

simeon stalpnicul png

"În general ţările arabe merg foarte mult pe obiecte decorate cu aur, mai preţioase, şi clienţii sunt diverşi, începând de la şeici până la cei care sunt patronii unor hoteluri importante, cei care vând petrol, acele magazine foarte mari, mall-uri, galerii de artă", adaugă Tămâian.

Globurile făcute la Sibiu sunt din cristal fără plumb, pictate manual, iar cele mai scumpe sunt cele care sunt îmbrăcate în foiţă de aur, argint sau platină. Un astfel de glob poate ajunge şi la 300 de euro, iar fabrica are anual, doar din comercializarea globurilor, un profit de aproximativ 50.000 de euro.

Decoraţiunile de la Sibiu, în bradul de la Casa Albă

Principalii clienţi ai sibienilor sunt colecţionari de artă, iar în urmă cu câţiva ani, printr-un partener din Statele Unite ale Americii, globurile de la Sibiu au împodobit bradul de Crăciun de la Casa Albă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net