Face închisoare că nu i-a pus botniţă câinelui agresiv

Ultima actualizare:

    Judecătorii au decis  ca rottweilerul Sunny să fie eutanasiat
Judecătorii au decis ca rottweilerul Sunny să fie eutanasiat

Decizia, în premieră, a magistraţilor clujeni care l-au condamnat la 6 luni de închisoare cu executare pe deţinătorul unui câine care a muşcat un copil de faţă a creat dezbateri aprinse în rândul iubitorilor de câini. Judecătorii şi-au argumentat însă decizia şi au scos în evidenţă mai multe neglijenţe în comportamentul proprietarului patrupedului.

Hotărârea prin care omul de afaceri clujean Constantin Dan Cenan (31 de ani) va face 6 luni de închisoare şi va plăti despăgubiri de peste 200.000 de lei este definitivă şi irevocabilă.

Judecătorii Curţii de Apel au stabilit că Cenan e vinovat de vătămare corporală din culpă. Prima neglijenţă gravă a fost aceea că şi-a achiziţionat un câine dintr-o rasă periculoasă fără a se informa suficient despre comportamentul şi despre îngrijirea acestuia.

Apoi, el este vinovat că nu a luat nici un fel de măsură pentru a corecta acest comportament potenţial periculos al rottweilerului prin dresaj profesionist. În al treilea rând, aşa cum au declarat martorii, Cenan a dat dovadă de neglijenţă şi înainte de incident, el lăsându-şi în mod frecvent patrupedul pe stradă, fără botniţă şi fără lesă, fapt interzis de lege.

Apoi, inculpatul văzând că rottweilerul se apropie de un copil trebuia să ştie că este posibil să aibă loc un atac deoarece este un câine care, în general, nu agreează copiii şi care trebuie dresat în mod special pentru o interacţiune normală cu aceştia.

Cenan a greşit din nou atunci când a asigurat părinţii lui Vald, în mod expres că patrupedul nu muşcă, deşi nu avea de unde să ştie cu certitudine acest lucru. Unul dintre argumentele principale invocate de judecători se referă la atitudinea lui Dan Cenan: „Apreciem că scopul pedepsei poate fi atins numai prin privarea de liberate, întrucât nici în prezent nu a perceput dimensiunea reală a acţiunii sale. Chiar în faţa instanţei de recurs a încercat să-i culpabilizeze pe părinţi că nu şi-au protejat mai bine copilul şi chiar pe partea vătămată că în momentul atacului avea în mână o sticlă colorată de suc". Dan Cenan nu au dorit să comenteze decizia instanţei, dar a spus, în cadrul procesului, că este nevinovat.

Băieţelul atacat nu s-a refăcut complet

Incidentul s-a petrecut la 17 ianuarie 2009, când Vlad (3 ani) se afla împreună cu părinţii lui în faţa blocului. La un moment dat, un rottweiler fără botniţă sau lesă s-a apropiat de ei.

Mămica s-a aplecat să-şi protejeze copilul, însă proprietarul patrupedului i-a spus să nu se sperie că acesta nu e periculos. Câinele s-a îndepărtat pentru moment, iar după câteva clipe, a sărit şi a muşcat copilul de cap.

Vlad a fost în comă şi are şi în prezent dificultăţi în a-şi folosi mâna şi piciorul stâng.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net