Facem vacanţele acasă de frica teroristilor

Ultima actualizare:

    Litoralul nostru  va fi luat cu asalt  vara aceasta. Românii fug de zonele atacate de terorişti
Litoralul nostru va fi luat cu asalt vara aceasta. Românii fug de zonele atacate de terorişti

Teroriştii ne-au cam tăiat elanul vacanţelor în Occident. O arată cifrele. Nu mai puţin de 60% din români vor face plajă în ţară, vor escalada munţii noştri şi se vor reface în staţiunile balneare. Şi cei care vor să plece la sfârşit de săptămână de acasă aleg mai nou să viziteze marile oraşe de la noi.

Nicăieri nu-i ca acasă! La această vorbă au ajuns şi cei care se obişnuiseră ca an de an să plece în vacanţe peste mări şi ţări. Şi nu pentru că s-ar fi plictisit de destinaţii exotice, ci din cauza securităţii. Pun mai mult preţ pe viaţa lor decât pe distracţie. Atentatele din ultima perioadă au arătat că vestul Europei este ţinta predilectă a teroriştilor, dar şi Turcia, Rusia, Egipt sau Filipine. Practic, orice colţ de lume. La noi este încă linişte, iar oamenii se simt în siguranţă.


    «În jur de 9 milioane de  români pleacă în vacanţă»
«În jur de 9 milioane de români pleacă în vacanţă»

”Vânzările pentru vacanţele în România au crescut faţă de anul trecut cu 20%, ceea ce înseamnă că peste 60% din populaţie va face concediul în ţară. În jur de 8-9 milioane de români pleacă de obicei în vacanţă”, ne-a precizat Adrian Voican, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor din Turism (ANAT). Cele mai multe pachete au fost cumpărate pe Litoral, apoi la munte, în Deltă şi în staţiunile balneoclimaterice. Nici măcar faptul că turcii au ieftinit vacanţele în resorturi cu 20% nu i-a atras pe mulţi români. Iar în ceea ce priveşte ieşirile la sfârşit de săptămână, oamenii au dat Franţa, Londra, Berlin, Torino, Madrid, Bruxelles, acolo unde au tot fost atentate sângeroase, pe marile oraşe autohtone. ”Se pleacă foarte mult în city break-uri la Cluj, Iaşi, Oradea, Timişoara, Târgu-Mureş, Sighişoara, Braşov. Cam peste tot unde există aeroport. Avem pachete cu cei de la Blue Air, astfel că o persoană plăteşte pentru 5 zile, all inclusive la hoteluri de 4 stele, cu transport şi transfer de la aeroport, 2.000 de lei. În condiţiile în care străinătatea oferă în banii ăştia mic dejun, la hoteluri de 2-3 stele”, punctează reprezentantul ANAT, care susţine că lumea preferă să rămână în ţară şi datorită faptului că multe hoteluri s-au modernizat şi au urcat de la 2 la 4 stele. Şi nu doar noi preferăm România, ci şi străinii. În jur de 15.000 sunt aşteptaţi să facă plajă la Mamaia, în vara aceasta. Dintre aceştia 8.000 sunt israelieni, restul fiind englezi care vin, în special, pentru petrecerea burlacilor, libanezi, belgieni, dar şi francezi, care dau Coasta de Azur pe liniştea de la noi.

Iată chipurile terorii! 

Capitala Marii Britanii rămâne sub teroare! Cei trei terorişti care au făcut măcel în noaptea de sâmbătă, 3 iunie, la Podul Londrei au fost identificaţi. Ei sunt pakistanezul Khuram Shazad Butt (27 de ani), marocanul Rachid Redouane (30 de ani) şi Youssef Zaghba, de 22 de ani, de origine italiano-marocană. Ei au fost răpuşi de ploaia de gloanţe lansată asupra lor de cei opt poliţişti care au oprit astfel masacrul de opt minute în care au pierit 7 oameni şi au fost răniţi 48.

simeon stalpnicul png

În mos şocant, Redouane era în atenţia serviciilor secrete pentru că avea legături cu Statul Islamic, Butt era simpatizant declarat al organizaţiei teroriste, iar Youssef a fost arestat în Bologna pentru că voia să fugă să lupte în Siria alături de terorişti. 22 dintre răniţi se află încă în stare critică, internaţi la cinci spitale din Londra. 


    Pe podul peste Tamisa au  apărut balustrade din oţel
Pe podul peste Tamisa au apărut balustrade din oţel

Autorităţile locale menţin regimul de alertă la nivelul „sever” şi au amplasat pe trotuarele de pe podurile peste Tamisa balustrade din oţel menite să blocheze orice tentativă a unei maşini de a ieşi în decor, punând în pericol vieţile pietonilor. Ieri, reprezentanţi din cadrul ministerului afacerilor interne au confirmat că sunt deschise 500 de dosare de terorism, 3.000 de persoane sunt ţinute sub observaţie şi 20.000 de oameni sunt monitorizaţi pentru că au avut legături în trecut cu organizaţii teroriste.  

«Anul trecut în Toscana, anul acesta la Venus»

simeon stalpnicul png

Cristina Toma are 27 de ani și este unul dintre turiștii care nu mai pleacă în vacanță peste hotare. Dacă anul trecut a petrecut o săptămână de vis în Toscana, Italia, acum și-a rezervat concediul pe litoralul nostru. ”Am ales un resort de lux din stațiunea Venus. Șapte zile cu all inclusive a costat, pentru două persoane, 4.900 de lei. Dacă tot s-au modernizat locuri, mă gândesc că e bine să le acordăm și investitorilor noștri șansa să ne demonstreze că și acasă ne putem simți bine”, ne-a spus tânăra. 

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net