Faci glume proaste la 112? Vei plăti 5.000 de lei amendă

Ultima actualizare:
Cercetările continuă la casa  monstrului din Caracal
Cercetările continuă la casa monstrului din Caracal

Răpiri şi sechestrări de persoane! Acestea sunt farsele preferate de românii care sună aiurea la 112 punând pe jar autorităţile. Este un fenomen care a început să ia amploare după cazul Caracal şi este departe de a fi minimizat, chiar dacă Guvernul a mărit pedepsele pentru apelurile false.

„Astfel de atitudini generează costuri inutile şi pun în pericol vieţile celor care chiar au nevoie. Vom majora cuantumul amenzilor care apelează fals echipajele de intervenţie de 5 ori, de la 1.000 de lei, la 5.000 de lei”, a anunţat premierul. Pedepsele blânde de până acum au dus la o situaţie alarmantă. Aproximativ 25 de apeluri false la 112 se înregistrează în fiecare minut în România. De altfel, statisticile arată că 70% din apelurile la Serviciul Unic de Urgenţă conţin injurii şi întrebări fără sens sau pur şi simplu ţin linia ocupată ori trimit echipajele de urgenţă la evenimente inexistente.

Iată ce farse se fac la 112!

  • Zilele trecute, o fată de 14 ani din localitatea ieşeană Şcheia şi-a minţit mama că a fost răpită de persoane străine, pentru a putea fugi la Bucureşti. Acolo avea să se întâlnească cu iubitul ei de pe o reţea de socializare.
  • Un bărbat de 44 de ani din Botoşani care se plictisea la spital a sunat la 112 şi a spus că este sechestrat în casa unor vecini.
  • Un bărbat de 53 de ani, din Câmpia Turzii, a anunţat la 112 că a omorât o femeie şi a aruncat-o în fântână. S-a stabilit că apelul este fals, iar cel care a sunat a fost internat la un spital de psihiatrie.
  • Un alt bărbat, din Bacău, a sunat la 112 pentru a anunţa că iubita şi fiica lor au dispărut. Cele două au fost găsite în casa altui bărbat, fără să fi fost victimele vreunei agresiuni.
  • În noaptea de marţi spre miercuri, un apel la 112 anunţa că e un incendiu mare în comuna Ciurea din Judeţul Iaşi, iar în casa afectată se află un bebeluş de trei luni. Complet fals!
  • Însă una dintre cele mai răsunătoare farse a fost făcută acum o săptămână când o adolescentă de 16 ani, care se certase cu iubitul, a sunat la urgenţe şi a spus că este sechestrată într-un apartament din Drumul Taberei din Capitală. 70 de poliţişti au căutat-o timp de 8 ore, după care a fost găsită nevătămată în parcarea unui supermarket.

După acest caz, poliţia naţională a ieşit public cu un apel către populaţie în care solicită să nu se mai folosească abuziv serviciul de urgenţă. „Dacă sunteţi copii, nu vă jucaţi cu 112! Poate alţi copii, în acelaşi timp, au nevoie urgentă ca cineva să ajungă la ei! Dacă sunteţi părinţi, învăţaţi-i pe cei mici la ce se foloseşte 112! Şi nu în ultimul rând, pentru noi, adulţii, 112 nu este un număr pentru alibiuri!”, a declarat Adina Maftei, comunicatorul Poliţiei Române.

Noi fragmente de oase, descoperite în casa lui Dincă


    Cercetările continuă la casa  monstrului din Caracal
Cercetările continuă la casa monstrului din Caracal

Anchetatorii au descoperit, ieri, noi fragmente de oase la casa lui Gheorghe Dincă, însă acestea nu par a fi umane, transmite Mediafax. În funcţie de verificarea preliminară, procurorii vor decide dacă trimit sau nu fragmentele osoase la Bucureşti, pentru expertizare la Institutul de Medicină Legală (INML).S-a împlinit o lună de anchetă în cazul crimelor de la Caracal. Autoritățile nu le pot spune familiilor Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu nici acum ce s-a întâmplat exact cu fetele lor. Însă perchezițiile continuă. Începând de luni, a fost pus în aplicare noul mandat de percheziţii în casa lui Dincă, valabil 15 zile. Este al treilea de când au început investigațiile. De această dată anchetatorii vor scana și pereții casei pentru a se asigura că bărbatul nu a ascuns în ei probe importante. Mii de probe au fost adunate până acum de criminalişti şi încărcate în şapte camioane, potrivit digi24. Pentru a fi siguri că nu scapă nimic, anchetatorii au secat fântâna din curte și au golit fosa septică. În același timp, 30 de persoane, între care și soția, fiica și doi dintre cei trei fii ai lui Gheorghe Dincă, au fost audiate de procurori.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net