Factura la gaze va creşte cu 25 de lei, la iarnă!

Ultima actualizare:

Tocmai au sosit facturile pentru consumul de gaze naturale, pentru cei care au centrală proprie. Pentru luna iunie, au fost sume până la 100 de lei, dar de la 1 septembrie se va plăti mai mult cu 5 lei.

Însă, la iarnă, la o factură, în medie, de 500 de lei, se vor plăti în plus 25 de lei, iar dacă se repetă gerul de anul acesta suma va creşte şi mai mult. Guvernul a anunţat ieri scumpirea gazelor naturale, până la jumătatea lunii septembrie: cu 5% pentru populaţie şi cu 10% pentru firme. Preţul energiei electrice a fost majorat la 1 iulie în aceeaşi proporţie, iar în 15 septembrie vine o nouă rundă, tot cu 5% pentru consumatorii casnici şi 10% pentru cei industriali.

Aceste măsuri au fost convenite cu FMI, pentru alinierea preţurilor şi rentabilizarea acestor sectoare. Şi asta nu e tot: carnea s-a scumpit de la începutul anului cu 20%, iar preţurile carburanţilor s-au majorat şi de două ori pe săptămână. INS tocmai a anunţat că fructele şi legumele s-au scumpit, iar agricultorii spun că seceta a distrus floarea soarelui, porumbul şi soia. Dacă adunăm toate aceste majorări iese o sumă considerabilă care ne va goli şi mai mult portofelele şi vom ieşi cu greu din iarnă.

Click! spune

Nici un bănuţ în plus, pentru a compensa cât de cât scumpirile.

Aplicarea unui TVA de doar 9% la alimentele de bază se va mai discuta şi în 2013.

Impozitarea diferenţiată a veniturilor nu este posibilă în acest moment. Guvernul propusese cote diferenţiate de impozitare, de 8%, 12% şi 16%, care să fie aplicate din 2013, dar FMI a amânat discuţia.

image
image
image
image
image
image
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net