Facultatea de Drept renunță la lucrările de licență din cauza fenomenului plagiatelor

Ultima actualizare:

    Flavius Baias a anunțat că achiziționarea unui program anti-plagiat este prea costisitoare
Flavius Baias a anunțat că achiziționarea unui program anti-plagiat este prea costisitoare

Autonomia universitară naște experimente ciudate. Studenții de la Facultatea de Drept nu vor mai redacta lucrări de licență din aceasta vară, ci vor avea doar un examen grila la absolvire, transmite digi24.ro

 Decanul Facultatii, Flavius Baias, a explicat decizia prin extinderea la proporții îngrijorătoare a fenomenului lucrarilor plagiate.  "Deschideți internetul și veți găsi de vânzare lucrare de diplomă. Nu doar la Drept, la toate facultățile. Un fenomen pe care nu avem cum să îl controlăm. Nu se justifică să achiziționăm un soft pentru lucrările de diplomă care costă câteva zeci de mii de euro și apoi alimentarea lui cu baze de date pentru a verifica dacă lucrurile sunt plagiate sau nu, Nu avem cum sa controlam fenomenul scrierii de catre altă persoană", a declarat decanul Facultatii de Drept, Flavius Baias.

Masura este posibilă ca urmare a unui ordin dat de fostul ministru Mircea Dumitru, la finalul mandatului, acum două saptamani. Potrivit documentului, facultățile decid dacă diploma de licență se obține după una sau două probe.

"Pentru noi e o situatie foarte avantajoasa pentru ca se poate plia mai convenabil pe foarte marea varietatea programe de studii pe care o avem in universitate, fiecare cu specificul sau", a precizat prorectorul Universității București, Liviu Papadima, potrivit Digi 24.

Masura este criticată de presedintele Consiliului Rectorilor, Sorin Cimpeanu, fost ministru al Educației din partea ALDE.  

"Ar insemna o scădere dramatică a calității absolvenților acelei facultăți. Nu am cunoștințe de vreo universitate în lume care să finalizeze studiile fără o lucrare de licență", și-a prezentat poziția Sorin Câmpeanu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net