O afacere inedită! Un fost ofiţer s-a mutat la Braşov, unde transformă diferite autovehicule în veritabile locuinţe pe roţi. În prezent, el lucrează la un autobuz, care va deveni hotel.


Laurenţiu Simion a fost ofiţer transmisionist şi, apoi, corporatist în Bucureşti. 

laurentiu_simggion_1_copy.jpg

Antreprenorul Laurenţiu Simion transformă dube, camioane şi autobuze, căror le dă o nouă destinaţie

Naşterea fiului său l-a determinat să se mute la Braşov, unde a accesat şi fonduri europene, ca să pună în practică o pasiune mai veche, scrie adevarul.ro. 

autocar_1_kkcopy.jpg

Autocarul-hotel este prevăzut cu două băi

„Aici, în Braşov, am închiriat o hală care era goală şi i-am făcut unui client un camion pentru burgeri. Încet-încet am realizat peste 40 de rulote comerciale şi food-truck-uri”, povesteşte Laurenţiu Simion, fondator al companiei Sfinx Camper & Conversion. 

 

autocar_3_chhopy.jpg

Paturile te îmbie la odihnă

„Am mai făcut un autobuz, adus din Irlanda, cu un cuptor de pizza la parter şi cu un restaurant la etaj, plus camioane şi rulote. Când a venit pandemia, cererea pentru rulote comerciale şi food-truck-uri a scăzut, fiindcă n-au mai fost evenimente. Ne-am apucat să facem autorulote, întrucât cererea este destul de mare. Până acum am făcut peste 15 - este vorba despre dube transformate în rulote. Am mai lucrat la foste camioane de armată sau de pompieri, iar acum avem acest autobuz cu etaj. Autovehiculul poate fi închiriat pentru evenimente, trupe, cântăreţi sau pentru evenimente gen zi de naştere”, explică Laurenţiu. Autobuzul poate fi comparat cu un minihotel de lux. 

autocggar_4_copy.jpg

Pasagerii-locatari au şi maşină de spălat

„Are zece paturi, două băi, un living şi o bucătărie, dotată cu tot ce trebuie. E total independent, are grup electrogen, butelii cu gaz, baterii”, detaliază antreprenorul. În funcţie de configuraţia cerută, transformarea unui asemenea autobuz costă peste 100.000 de euro.
Click! spune
Deocamdată, toate autovehiculele au fost realizate în urma unor comenzi ferme. Laurenţiu Simion dezvăluie că are un proiect împreună cu un furnizor de autovehicule din Braşov, pentru a trece la producţie de serie.

Mai multe poze, pe www.adevarul.ro

 
 
Loading...