Falși polițiști pe străzile din București! Doi ofițeri dați afară din sistem dădeau amenzi și luau șpagă de la șoferii ”sancționați” în trafic

Ultima actualizare:

    Falșii polițiști opreau șoferii în trafic și îi amendau  FOTO: Antena 3
Falșii polițiști opreau șoferii în trafic și îi amendau FOTO: Antena 3

Ce șofer s-ar gândi, odată oprit în trafic de doi polițiști, că aceștia nu sunt, de fapt, agenți cu acte în regulă? Uniforme oficiale, mașină cu număr de MAI, chitanțier pentru amenzi, totul ca la carte! În numai câteva luni, falșii polițiști au strâns o adevărată avere din șpăgi și amenzi plătite pe loc.

Dați afară din sistem, cei doi falși polițiști s-au gândit că își pot suplimenta veniturile dacă ar continua să facă munca de teren, pe străzile din București. Uniforme aveau, mașină Dacia Logan alba exista, doar că a trebuit să facă rost de numere de înmatriculare specifice instituției din care făcuseră parte. Zis și făcut! Cum-necum, au pus mâna pe plăcuțe de înmatriculare ale Ministerului Afaceilor Interne (MAI), plăcuțe furate de la alte mașini de poliție. Și, ca să fie totul ca la carte, și-au procurat și un chitanțier fals, pentru a fi cât mai credibili. Astfel, echipajul avea dotările complete. 

Au strâns 20.000 euro în ultimele luni

În ultimele luni, au ieșit în ”acțiune” pe srăzile din București. Opreau șoferii în trafic, mai ales pe cei străini, și îi sancționau pentru diverse abateri. În cazul în care șoferul era dispus să dea șpagă, cei doi polițiști o acceptau, iar pe cei care nu întindeau ”plicul” îi amendau. Un ban tot le ieșea!  Le-au dat inclusiv chitanțe celor care alegeau să plătească pe loc amenda pe care ei o considerau potrivită pentru așa-zisa contravenție constatată. Așa le demonstrau şoferilor că amenzile sunt reale. În acest mod au reușit să strângă, în ultimele luni, peste 20.000 de euro, din amenzi și șpăgi.

Din nefericire pentru ei, adevăraţii poliţişti au aflat că cei doi nu au renunţat la job, chiar dacă au fost daţi afară din sistem, şi i-au filat. Marți dimineață, falşii poliţişti au fost blocaţi în trafic, iar poliţiştii de la Secţia 9 i-au prins şi au făcut cercetarea la faţa locului. Cei doi aveau uniforme oficiale cu grade de ofițer de poliție, plăcuţe de înmatriculare furate şi măşti de protecţie. Suspecţii au fost duşi la sediul Secţiei 9 Poliţie, acolo unde au fost audiaţi şi ulterior acuzaţi de uzurpare de calităţi oficial şi fals. Potrivit anchetatorilor, unul dintre cei doi a mai avut probleme cu legea, fiind cercetat pentru acte de corupție. Unul era pensionat în anul 2020, iar celălalt trecut în rezervă în anul 2018.

Citește și: 

Bărbat din București tâlhărit în propria casă de doi falși polițiști. Unul dintre suspecți a coborât pe frânghie de pe acoperiș

Poliţist condamnat la închisoare cu executare pentru luare de mită

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net