Falsul chirurg a vrut să fugă din țară. Uite unde l-au prins polițiștii!

Ultima actualizare:
Polițiștii de frontieră l-au prins pe falsul medic în tren, la Vama Curtici
Polițiștii de frontieră l-au prins pe falsul medic în tren, la Vama Curtici

Scandalul de înșelăciune în care este implicat l-a speriat îngrozitor pe falsul chirurg. Matthew Mode, pe numele real Matteo Politi, a fost prins, în această dimineață, de polițiști la Vama Curtici. Se afla într-un tren și voi să fugă din țară.

Falsul chirurg Matteo Politi a fost prins la Vama Curtici. Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

”În data de 6.02.2019, ora 6.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti- Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian. În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea în aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înşelăciune”, anunţă reprezentanții Poliției de Frontieră.

Falsul chirurg: ”Nu fug, dar prefer să nu vă spun unde sunt”

Flasul medic urmează să fie predat astăzi unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române și va fi adus în Capitală pentru a fi audiat. Acesta va fi adus la Secția 4.

Matteo Politi a declarat aseară, 5 februarie, la emisiunea ”Xtra Night Show” de la Antena 1, că nu este un fals medic, că nu fuge, dar nu vrea să spună unde e - şi că are tot dreptul de a profesa în România pentru că i-au fost recunoscute şi echivalate diplomele.

„Când am venit în România, nu ştiam cum funcţionează sistemul, am folosit un avocat căruia i-am dat toate documentele. Avocata, pe nume Laura, s-a ocupat de tot şi la final mi-a zis că am dreptul de a profesa în România. Din momentul în care am fost recunoscut, cu ajutorul avocatului, din momentul în care statul român mi-a echivalat diplomele, mă numesc medic. Nu fug, dar prefer să nu vă spun unde sunt. Nu sunt un fals medic, nu-mi place să mă numiţi aşa”, a declarat bărbatul.

Falsul chirurg apare că a absolvit medicina în Priștina

În dosarul depus de avocată, Matteo Politi apare, în limba sârbă, drept absolvent al Facultăţii de Medicină din Kosovo, scrisă în limba sârbă, deşi în privincie este folosită limba albaneză, explicaţia fiind că facultatea a rămas sub administraţie sârbă şi se numeşte University of Priştina, chiar dacă sediul ei nu mai e în Priştina, actuala capitală a Republicii Kosovo. El ar fi studiat la Priştina în perioada 2007 - 2013.

Acesta făcea operații estetice în România din martie 2018, după ce a primit cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală din cadrul Direcției de Sănătate Publică. Cazul falsului chirurg va fi discutat și în Parlament.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net