Familia regală s-a reunit în Elveția. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai, depus la capelă

Ultima actualizare:

    Reședința privată din Elveția a Casei Regale este în aceste zile un templu al durerii
Reședința privată din Elveția a Casei Regale este în aceste zile un templu al durerii

La reședința regală privată de la Aubonne (Elveția) s-au adunat, încă de miercuri, patru dintre cele cinci fete ale Regelui Mihai.

Custodele Coroanei, principesa Margareta și principesa Maria, prezente de câteva zile lângă sicriul Regelui Mihai, sunt acum susținute și de principesele Sofia și Elena. Ultima a venit din Anglia, împreună cu soțul, Alexander Nixon. Corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi depus azi la capela din Lausanne, în prezența ÎPS Iosif, mitropolitul Europei Occidentale și a celor patru maici care l-au vegheat în ultimele luni  pe rege

Custodele a dat startul depunerii de flori la reședința unde au venit zeci de persoane, vecini, cunoscuți sau pur și simplu oameni care au auzit de decesul Regelui Mihai.

La reședință zilele trec greu iar orele sunt ani. Tristețea se simte cum intri pe stradă. Poliția elvețiană a închis deja zona din fața intrării în reședința regală din Aubonne. Începând din 5 decembrie, la reședința regală privată, slujbele religioase la căpătâiul Regelui Mihai se țin lanț. Ele sunt susținute de IPS Mitropolitul Iosif, asistat de un preot ortodox de la Mitropolia Europei Occidentale și de patru maici. Acestea urmau să fie ținute până pe 10 decembrie, pentru că de abia atunci sicriul cu Regele Mihai urma să fie mutat la capelă, dar între timp lucrurile s-au schimbat. Așadar, românii care vor să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai o vor putea face la capela din Lausanne, reședința privată fiind considerată prea mică pentru afluxul de români și personalități străine care au anunțat că vor să vină.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net