Familie distrusă de Covid-19. Un bărbat și-a pierdut mai întâi soția, apoi fiica de 21 de ani

Ultima actualizare:

    Soția și fiica bărbatului au murit în același spital, la distanță de o săptămânăFoto: Profimedia
Soția și fiica bărbatului au murit în același spital, la distanță de o săptămânăFoto: Profimedia

În doar o săptămână, un bărbat din Rucăr a pierdut tot ce avea mai drag. Mai întâi i-a murit soția, apoi fiica de 21 de ani, ambele infectate cu Covid-19. Și el a fost testat pozitiv și acum se află în spital.

Unchiul tinerei decedate a povestit la Digi 24 că familia nu a fost testată, deși mama era intubată la secția ATI a Spitalului Județean din Pitești. Fata ar fi fost testată abia când a început să aibă simptome, la data de 20 iulie. A doua zi a primit testul pozitiv pentru Covid-19, dar i s-a recomandat să urmeze un tratament acasă. Între timp, starea ei s-a înrăutățit, iar pe 26 iulie a ajuns din nou la spital. În doar câteva ore a trebuit să fie intubată, iar a doua zi, pe 27 iulie, a decedat. În acea perioadă, tatăl fetei aștepta în curtea spitalului să fie testat. I-au fost recoltate probe abia a doua zi, pe 28 iulie.

Tatăl aștepta în curtea spitalului să fie testat. Nu știa că fiica lui murise

„Mama care a fost în stare foarte gravă a rezistat la ATI, intubată, aproape o săptămână. Copilul ăsta s-a prăpădit în 24 de ore de când, teoretic s-a infectat. În timp ce mama ei era bolnavă și în spital, confirmată, nimeni nu s-a gândit să îi întrebe sau să îi testeze sau să vadă ce este cu ei. A ajuns la spital la Pitești, patru ore a stat într-o mizerie de cort, fără căldură, în frig, ea cu febră. În jur de 12 noaptea au venit și au testat-o si au spus așa: «Domnișoară, poți să pleci acasă». În condițiile în care între Pitești și Rucăr sunt aproape 100 km. La 12 noaptea. Singură. În condițiile în care 99% exista probabilitatea ca fata să fie pozitiv COVID, lucru care s-a și confirmat a doua zi. La Spitalul din Pitești fata a ajuns duminică după-amiaza, tatăl ei este de ieri (n.r. luni) în curtea spitalului din Pitești, în cort, adus să se testeze pentru că nu s-a simțit bine. Nu l-a băgat nimeni în seamă. Copilul lui, ieri, a murit în timp ce el era acolo în curte. Am sunat la spital pentru că, vă spun sincer, mi-a fost foarte greu să îl sun pe cumnatul meu la o săptămână după ce și-a pierdut soția să îi spun eu că i-a murit copilul. Nu am putut. Omenește, dacă cineva mă poate judeca pentru treaba asta, asta e. Am sunat la spital și am zis: «Oameni buni, e un om acolo în curtea dumneavoastră care stă ca un tâmpit, singur, și așteaptă să îl testeze cineva. Între timp, i-a murit copilul. Și nu știe. Se poate duce cineva?». Ni s-a spus, «dom’le, noi n-avem timp de așa ceva. Nu putem să facem treaba asta». Tatăl ei este în continuare în curtea spitalului din Pitești, așteaptă rezultatul testului, el a zis că nu pleacă acasă, că nu știe ce se întâmplă cu el și dacă e pozitiv nu vrea să îmbolnăvească pe alții”, a declarat la Digi 24 unchiul tinerei care a murit.

Directorul spitalului: „Fata a plecat acasă pe semnătură”

Directorul Spitalului Județean Argeș, acolo unde au murit și mama, și fiica, susține că aceasta din urmă ar fi refuzat internarea și că a plecat acasă pe semnătură. „A venit la spitalul județean pe data de 20, a fost evaluată. În așteptarea testului, dânsa a refuzat să rămână, avem semnătura dânsei pe foaie și a spus că așteaptă rezultatul acasă. Marți, i s-a comunicat că este pozitivă și a urmat un tratament la domiciliu până joi când a anunțat salvarea și starea generală s-a deteriorat, a fost internată la spitalul de pneuomologie din Câmpulung. De acolo transferată la Pitești în secția de ATI, în stare foarte gravă. Referitor la contacții direcți cu persoana infectată, să știți că nu este obligatorie testarea acestora. Se testează doar dacă sunt simptomatici, în rest, ei trebuie să stea în izolare 14 zile. Tatăl fetei este și dânsul pozitiv, este internat la Leordeni. Celelalte detalii, într-adevăr cutremurătoare, de stat și de așteptare pe care eu nu pot să le controlez, într-adevăr este o suprasolicitare la nivelul UPU spital județean și timpii de așteptare sunt mai mari decât normal”, a explicat Gabriel Copciag, directorul spitalului.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net