Familiile victimelor de la Lupeni, ajutate de stat

Ultima actualizare:

    Duminică (8 octombrie) a fost zi de doliu în Lupeni
Duminică (8 octombrie) a fost zi de doliu în Lupeni

A fost jale mare la Mina Lupeni: doi bărbați au murit la 400 de metri adâncime, iar un altul a fost rănit ușor. Familiile lor vor trece, poate, mai ușor peste necaz când vor primi banii alocați azi (11 octombrie) de Guvern.

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe Iuliu Codlean, unul dintre cei doi ortaci ucişi după prăbuşirea galeriei de la Mina Lupeni. Minerul a fost înmormântat duminică, 8 octombrie, chiar în ziua în care ar fi împlinit 40 de ani.

Trei mineri au fost blocaţi joi (5 octombrie) de o acumulare de minereu în Mina Lupeni, pe o lungime de 20 de metri, la 400 de metri adâncime. Salvatorii au muncit 15 ore pentru aducerea la suprafaţă a victimelor. Iuliu Codlean (39 de ani) a murit strivit de tavanul galeriei. Ionel Suciu (44 de ani), tatăl unei fetiţe, a murit la Spitalul Floreasa. Raul Cizmaşiu (43 de ani) e internat la spitalul din Petroşani, cu o rană la picior, iar starea sa de sănătate este stabilă.

Astăzi (11 octombrie), ședința de Guvern a început cu o veste bună pentru familiile victimelor. Ministrul energiei, Toma Petcu, a anunțat că a fost aprobat un sprijin financiar pentru familiile victimelor din Mina Lupeni: 20.000 de lei pentru soțiile decedaților și 5.000 de lei pentru cel rănit. În plus, soțiile, ambele șomere, vor fi angajate imediat ce vor dori, la Combinatul Energetic Hunedoara.

image
image
image
image
image
image
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net