Fapte bune. Donează calculatorul vechi pentru copiii sărmani! E-Colecția, campania care le strânge și le recondiționează

Ultima actualizare:

     20 de calculatoare au fost donate luna aceasta de Ateliere Fără Frontiere pentru elevii Școlii nr. 2 din VideleFotografii: Facebook/Ateliere Fără Frontiere
20 de calculatoare au fost donate luna aceasta de Ateliere Fără Frontiere pentru elevii Școlii nr. 2 din VideleFotografii: Facebook/Ateliere Fără Frontiere

Toți cei care au un calculator vechi acasă pot veni cu el în locațiile campaniei „E-Colecția de fapte bune”. Acesta va fi recondiționat pentru a face fericit un copil care are nevoie de el pentru a învăța. Scopul campaniei este ca elevii din medii defavorizate să aibă acces facil la școala online.

Kaufland România și Asociația Ateliere Fără Frontiere demarează campania națională „E-Colecția de fapte bune” prin platforma educlick.ro, prin care colectează laptopurile și calculatoarele uzate pentru a le recondiționa și dona ulterior școlilor din mediile vulnerabile.

Astfel că până pe 19 iunie, toți cei din București, Cluj și Timișoara care au acasă un calculator sau un laptop pe care nu îl mai folosesc, îl pot aduce în zonele amenajate pentru colectare.

Acestea se colectează în patru magazine în Kaufland, între orele 9.00-13.00, la mașina Ateliere Fără Frontiere.

Punctele de colectare pentru calculatoarele vechi

  • Sâmbătă, 29 mai – Kaufland Militari, Str. Valea Cascadelor 3, București, sector 6
  • Sâmbătă, 5 iunie – Kaufland Cetate, Str. Gheorghe Lazăr 26, Timișoara
  • Sâmbătă, 12 iunie – Kaufland Mărăști, Str. Fabricii 12, Cluj-Napoca
  • Sâmbătă, 19 iunie – Kaufland Colentina, Șos. Colentina 6, București, sector 2
  • Sediul Ateliere Fără Frontiere, orele 8.00 -16.30. Locație permanentă, de luni până vineri, află în Șos. Olteniței 105, București, sector 4, (în incinta INTEC).

Cei din alte orașe care doresc să doneze un calculator vechi pot accesa platforma educlick.ro și pot trimite prin curier sau poștă echipamentele IT către sediul Ateliere Fără Frontiere din București.

Calculatoarele vechi vor ajunge la copiii din 100 de școli

Toate donațiile vor ajunge la copiii din 100 de școli, aflate în 36 de județe din România.


    Mașina care colectează calculatoarele vechi se află sâmbăta în parcarea câte unui magazin Kaufland
Mașina care colectează calculatoarele vechi se află sâmbăta în parcarea câte unui magazin Kaufland

„Ne propunem să strângem peste 5.000 de calculatoare, din care aproximăm că vom reuși să recondiționăm aproximativ 3.000 de calculatoare performante, care vor ajuta copiii să țină pasul cu școala online și vor contribui la dotarea laboratoarelor de informatică, în instituțiile în care elevii s-au întors la învățământul clasic. Calculatoarele și laptopurile vor fi donate până la sfârșitul anului și vor avea peste 30.000 de beneficiari- elevi și profesori”, a precizat Lorita Constantinescu, director de dezvoltare al Ateliere Fără Frontiere.

Calculatoarele vechi, recondiționate de persoane vulnerabile

Gestionarea deșeurilor electrice și electronice colectate are loc într-un atelier de inserție socio-profesională a persoanelor vulnerabile, excluse și marginalizate, realizat de Ateliere Fără Frontiere.

În cadrul atelierului sunt oferite servicii personalizate de acompaniere socială și consiliere pentru formarea de competențe în vederea integrării pe piața convențională a muncii.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net