Fără paradă militară de 1 Decembrie! Ludovic Orban: ”Va fi o sărbătorire în condiții mai stricte”

Ultima actualizare:

    Mii de oameni asistă de obicei la parada militară de 1 Decembriefoto: Inquam Photos
Mii de oameni asistă de obicei la parada militară de 1 Decembriefoto: Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban anunţă că Executivul va prelungi starea de alertă printr-o Hotărâre de Guvern care va fi adoptată la jumătatea lunii noiembrie şi care va reglementa şi modul în care va fi marcată Ziua Naţională a României. Orban subliniază că nu se va organiza parada tradițională de 1 Decembrie.

”De 1 Decembrie vom adapta orice formă de sărbătorire a Zilei Naţionale la regulile de protecţie sanitară care sunt stabilite prin actele normative în vigoare”, a declarat premierul Ludovic Orban duminică, răspunzând unei întrebări din partea presei.

Acesta a precizat că Ziua Naţional va fi marcată, însă fără parada militară la care în alţi ani participau zeci de mii de oameni în toate marile oraşe ale ţării.

”Normal că vom sărbători Ziua Naţională, e Ziua Naţională, dar vor fi respectate toate regulile de protecţie sanitară. Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă, nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă, va fi o sărbătorire în nişte condiţii mult mai stricte, care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiu deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane, sunt reguli care le vom respecta cu stricteţe”, a adăugat Ludovic Orban, citat de News.ro.

Orban: ”Obiectivul este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers”

Şeful Guvernului a precizat că starea de alertă va fi prelungită printr-un act normativ care va fi adoptat la jumătatea acestei luni şi care va reglementa şi modul în care va fi marcată ziua de 1 Decembrie.

”Încă mai avem vreme, obiectivul nostru este să reducem numărul de persoane care contractează acest virus pervers. Vom vedea condiţiile concrete, cel mai probabil vom reglementa prin Hotărârea de Guvern prin care vom prelungi starea de alertă care va fi adoptată în jurul datei de 14 noiembrie”, a mai declarat Orban.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net