Fața ascunsă a nopții dintre ani: copii mutilați de petarde și artificii, animale desfigurate

Ultima actualizare:

    Mai mulți copii au ajuns de urgență la spital în noaptea dintre ani, după jocul cu petarde sau artificiiFoto: Pixabay
Mai mulți copii au ajuns de urgență la spital în noaptea dintre ani, după jocul cu petarde sau artificiiFoto: Pixabay

Noaptea dintre ani reprezintă un prilej de sărbătoare și analiză a anului ce tocmai a trecut, în vederea dorinței de îmbunătățire și așteptări mult mai mari de la anul ce tocmai se instalează.

Totuși, pentru cei care petrec fără măsură sau sunt neatenți atunci când folosesc materiale pirotehnice interzise, noul an vine la pachet și cu multe probleme.

Expuși la această primejdie sunt în special cei mai vulnerabili dintre noi, copiii și animalele, care sfârșesc în fiecare an victime ale jocului cu petarde sau artificii.

Copii mutilați de petarde: un băiat de 14 ani are două degete amputate

Bucuria trecerii în Noul An s-a transformat în coșmar pentru mai multe familii, care n-au ținut cont de avertizările pirotehniștilor de a-și ține copiii departe de distracția cu obiecte ilegale.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISUBIF), un băiat în vârstă de 14 ani, din localitatea Dudu, Ilfov, a fost rănit de explozia unei petarde. Acesta a fost găsit în stare de inconştienţă, cu traumatism cranio-facial grav, fiind stabilizat şi transportat ulterior la Spitalul Grigore Alexandrescu.

În Capitală, opt copii au fost accidentați de petarde și au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu cu traumatisme ale mâinilor sau arsuri pe mâini sau față, informează PRO TV. Un băiat de 14 ani a rămas internat după ce i-a explodat o petardă în mână și are amputate falangele distale de la degetele 2 și 3. Tânărul a fost operat în urgență, starea lui este una stabilă și, din fericire, nu au apărut alte complicații.

Pentru medici și forțele de ordine, noaptea dintre ani nu a fost deloc un prilej de sărbătoare. Pompierii ISUBIF au acţionat, în ultimele 24 de ore, în cazul a 399 situaţii de urgenţă, anume 323 intervenţii SMURD, 31 incendii, 45 alte situaţii, o valoare peste media zilnică înregistrată în această perioadă a anului, informează un comunicat al ISUBIF.

Din cauza utilizării mijloacelor pirotehnice au fost generate şase incendii, iar pompierii SMURD au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat în şase cazuri. ISUBIF recomandă populaţiei, de asemenea, să manifeste prudenţă și la punerea in funcţiune a instalaţiilor de încălzire cu lemne.

Cățelușei i-a explodat o petardă în gură
Cățelușei i-a explodat o petardă în gură

O cățelușă a fost desfigurată după ce i-a fost băgată o petardă în gură

Pe lângă cei inconștienți care se rănesc pe sine, mai există, din păcate, și cei care fac rău altor vietăți neajutorate în mod deliberat. În noaptea dintre ani, o cățelușă a fost grav rănită la Satu-Mare după ce mai mulți indivizi i-au băgat în gură o petardă care a explodat.

Un ONG pentru drepturile animalelor a făcut public cazul și anunță că au fost făcute mai multe plângeri. Poliția s-a autosesizat și a transmis că ar fi vorba despre un grup de minori, iar Asociația a anunțat că oferă recompensă pentru aflarea făptașilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net