Fata fostului ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, dusă pe targă la spital de la protest

Ultima actualizare:

    Fiica lui Vlad Alexandrescu a fost transportată de urgenţă la spital Foto:Arhivă personală
Fiica lui Vlad Alexandrescu a fost transportată de urgenţă la spital Foto:Arhivă personală

Fiica fostului ministru al Culturii din guvernul tehnocrat a ajuns direct la spital după ce a fost implicată într-un incident care a avut loc în timpul protestului de vineri, 10 august. Cel care a informat despre cele întâmplate a fost chiar fostul ministru, Vlad Alexandrescu. Acesta a scris un mesaj pe pagina personală de Facebook în care a povestit despre evenimentul nefericit în care a fost implicată fiica acestuia.

Fostul ministru al Culturii a relatat că participa alături de familie la miting, atunci când a pierdut-o din ochi doar o clipă pe fiica sa, Ioana, în vârstă de 16 ani. În doar câteva minute a văzut o adolescentă transportată pe targă şi a relizat, plin de stupefacţie, că acea fată era chiar fiica lui. Adolescenta şi-a pierdut cunoştinţa din cauza gazului folosit de jandarmi pentru a potoli revolta mulţimii. 

"Știți cum e să te întâlnești cu propriul tău copil, transportat pe targă, în stare de inconștiență către un echipaj SMURD?

Fetele mele erau cu mine la protest. Una dintre ele a înaintat puțin, cu o prietenă a ei, în dreptul primelor mese de la girafă. Acolo a inhalat gazele împrăștiate de forțele de ordine. Și-a pierdut cunoștința.

Noi o pierdusem din vedere și am început să o căutăm. Credeam doar că întârzie un pic mai în față...

Deodată, am văzut paramedicii care transportau pe targă o adolescentă de 16 ani. Unul dintre voluntarii care transportau targa mi-a strigat: Domnule Alexandrescu, este fata dumneavoastră!

M-am alăturat lor în goană și am urcat în camion. A urmat resuscitarea, cu oxigen și monitorizare a inimii. Mulțumesc echipei de intervenție!

Cum e ca un guvern să-și gazeze proprii cetățeni? Și pe copii! Să le facă rău ca să-și asigure liniștea?

Au aruncat cu gaze lacrimogene in mijlocul mulțimii. N-a contat că erau copii, bătrâni, oameni bolnavi. Mii de persoane pașnice au fost lovite de nori de gaze, sufocându-se și lăcrimând șiroaie.

Este de departe cea mai brutală intervenție a Jandarmeriei. Și pentru ce? Pentru că strigă oamenii împotriva Guvernului? Iar nouă ne trebuie să ne ia ambulanța copiii pentru că au îndrăznit să se afle acolo?

Tot ce conteaza pentru mine acum e ca Ioana să fie în regulă. De mâine, însă, nu vom lăsa lucrurile așa", a fost mesajul scris de Vlad Alexandrescu, pe pagina personală de Facebook. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net