Fata răpită la ocazie a sunat la 112, dar polițiștii n-au intrat în casa suspectului: „S-au plimbat prin fața curții”

Ultima actualizare:

    Alexandru Măceșanu a dispărut pe 24 iulieFoto: Facebook
Alexandru Măceșanu a dispărut pe 24 iulieFoto: Facebook

Noi detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul răpirilor în serie din Caracal. Alexandra Măceșanu, adolescenta de 15 ani care a dispărut după ce s-a urcat într-o mașină la ocazie, a sunat la 112 și le-a spus oamenilor legii unde se află, indicând clar casa suspectului. Cu toate acestea, polițiștii nu au intrat pentru că nu aveau mandat.

Update: Serviciul de Telecomunicații Speciale a oferit, vineri după amiază (26 iulie) explicații cu privire la cele trei apeluri la 112 în cazul fetei de 15 ani care a dispărut miercuri în județul Olt. STS a respins acuzațiile IGPR și a declarat că poliția a avut informație de localizare primară în cazul fiecăruia dintre apeluri. Serviciul precizează că nu identifică locul telefonului și nici celula operatorului de telefonie prin care se efectuează apelul.

Poliția Română susține că STS nu a reușit să localizeze corect apelurile, însă, iată că STS afirmă că polițiștii au avut la dispoziție „informația de localizare primară”. Adolescenta a sunat la 112 de trei ori. Potrivit Digi24, în timpul acestui apel ea ar fi spus: „Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service.”

Alexandra Măceșanu a dispărut de acasă pe 24 iulie. Ea s-a urcat într-o mașină la ocazie și nu a mai fost văzută de atunci. Surse din rândul anchetatorilor susțin că adolescenta ar fi reușit să sune joi seară (25 iulie) la 112. Ea ar fi oferit indicii despre locul în care se află, însă STS a comunicat trei adrese greșite. Adolescenta a reușit să sune la 112, după ce a găsit un telefon mobil în casa presupusului criminal în serie.

Suspectul locuiește singur, soția și copiii lui afându-se în Italia. Vecinii spun că bărbatul se ocupă cu vânzarea diverselor bunuri prin târguri, potrivit adevarul.ro

„Lasă-mă, că mă omori!”

„Au găsit hainele în casă la el. Îl cunosc de când eram copil, un om respectuos, saluta, ce să vă zic, un om care nici prin cap nu-ţi trecea că ar putea să facă asta. Îşi luase de curând o dubă, se ocupa cu târgurile, cumpăra dintr-o parte şi vindea în alta: păsări, porumbei, ce-i cădea la mână ieftin, cumpăra şi vindea în alte târguri“, spune sursa, care dă de asemenea o informaţie de o gravitate extremă: fata ar fi sunat aseară la 112 şi ar fi spus unde se află. (...) Fata dispărută de la Dobrosloveni a sunat aseară, a anunţat: mă aflu într-o casă mare, veche, aproape părăsită, iarbă multă în curte, boscheţi şi are doi câini lupi, e într-un service. În momentul acela el i-a luat telefonul: «Cu cine vorbeşti?». Era un telefon cu botoane, ce se vorbeşte aici. Iar când a închis, cei de la 112, sau eu ştiu cum sa-ntâmplat, au localizat apelul. După telefon au venit la adresă, dar nu a intrat absolut nimeni, pentru că dimineaţă la ora 4.00 se auzea – «Lasă-mă, că mă omori! Lasă-mă, că mă omori!». Au sunat vecinii la 112, au venit 3-4 echipaje de poliţie şi s-au plimbat pe stradă prin faţa curţii până la ora 6,00. La ora 6,00 au intrat în curte pentru că atunci au obţinut mandat de percheziţie. Alexandra le-a spus la telefon că este fata răpită când aştepta o maşină de ocazie”, au declarat vecinii bărbatului, citați de adevarul.ro.

Potrivit unor noi informații, se pare că în baza apelului la 112, angajaţii de la Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) le-au furnizat poliţiştilor trei adrese la care oamenii legii au descins în cursul după-amiezei de joi, fără însă a reuşi să o gasescă pe tânără. 

Poliția a găsit haine și oase în casa suspectului

Oamenii legii au găsit oase și haine în casa mecanicului auto, vineri (26 iulie). Poliția a făcut percheziții la casa suspectului, după ce două fete care locuiesc în localități diferite, în apropiere de Caracal, au dispărut în condiții similare, la diferență de trei luni una de cealaltă. Ambele s-au urcat într-o mașină la ocazie.

În urmă cu trei luni, o fată de 19 ani a dispărut în condiții similare. Mihaela Luiza Melencu, poreclită „Lulu”, a fost văzută ultima oară pe 14 aprilie. Ea  a plecat de acasă, din comuna Dioști, către Caracal, pentru a scoate bani de la bancomat. La întoarcere, adolescenta a luat o mașină la ocazie, potrivit martorilor, iar de atunci nu a mai fost văzută vreodată.

Conform unor surse din anchetă, polițiștii au găsit oase și haine în casa celui care le-a luat pe fete la ocazie. Aceleași surse susțin că ar fi vorba de trei tinere, ucise și arse în butoaie. Medicii legiști au fost chemați la fața locului pentru a lua probe care să arate dacă rămășitele umane sunt ale fetei de 15 ani, care a dispărut miercuri. Anchetatorii au ajuns la mecanicul auto folosindu-se de datele GPS de pe telefonul fetei. 

Citește și

Cele două adolescente dispărute în Caracal, ucise și arse în butoaie, de șoferul care le-a luat la ocazie!

Două fete au dispărut după ce au fost luate la ocazie, în Caracal, la trei luni diferență

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net