Fata violată din Vaslui a contestat pedepsele primite de cei şapte derbedei

Ultima actualizare:

    Silviu Burada, unul dintre cei şapte tineri din Vaslui, a fost ridicat de poliţişti după pronunţarea sentinţeiFoto: Adevarul
Silviu Burada, unul dintre cei şapte tineri din Vaslui, a fost ridicat de poliţişti după pronunţarea sentinţeiFoto: Adevarul

Sentinţa în cazul celor şapte tineri din judeţul Vaslui condamnaţi la închisoare pentru viol a fost contestată, miercuri după-amiază, de către avocatul victimei, atât pe latura civilă, cât şi pe cea penală.

Avocatul tinerei din judeţul Vaslui care, în noiembrie anul trecut, a fost violată de şapte tineri a făcut apel împotriva hotărârii Judecătoriei Vaslui, prin care agresorii au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni, informează Mediafax.

Avocatul Mioara Donosă susţine că a recurs la calea de atac a sentinţei întrucât aceasta este considerată prea mică de către clienta sa, pentru suferinţa prin care a trecut.

De altfel, avocatul Mioara Donosă a contestat pedeapsa atât pe latură penală, cât şi pe cea civilă, în condiţiile în care instanţa a acordat despăgubiri, constând în daune morale, în sumă de 50.000 de lei, cu 20.000 de lei mai puţin faţă de cât a solicitat fata în instanţă.

"Pedepsele stabilite de instanţă pentru cei şapte inculpaţi sunt considerate prea mici de către clienta mea, pentru ce a suferit, şi nu pe măsura faptelor. În plus, acestea nu trebuiau diferenţiate, chiar dacă trei dintre indivizi şi-au recunoscut vina. Prin atitudinea lor ulterioară, nu au dovedit că regretă fapta, ci, dimpotrivă, au avut un comportament sfidător la adresa victimei", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, avocatul Mioara Donosă.

Depus la Judecătoria Vaslui, apelul formulat la sentinţa dată de instanţa de fond în cazul celor şapte tineri se va judeca la Curtea de Apel Iaşi, la un termen ce va fi stabilit de către instanţa ieşeană. Sentinţa dată de Curtea de Apel Iaşi va fi una definitivă.

Pedepsele stabilite pentru cei şapte violatori

Cei şapte tineri acuzaţi că au violat o fată de 18 ani au fost condamnaţi, luni, de Judecătoria Vaslui, la pedepse cuprinse între cinci ani şi opt luni şi opt ani şi patru luni de închisoare, precum şi la plata unor daune morale de 50.000 de lei către tânără, decizia instanţei nefiind însă definitivă.

Astfel, cea mai mare pedeapsă a primit-o Ovidiu Silviu Burada, cel care a racolat-o pe fata de 18 ani din staţia de autobuz din municipiul Vaslui. El a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi patru ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că va executa pedeapsa cea mai grea, de şapte ani, cu un spor de un an şi patru luni, rezultând opt ani şi patru luni de închisoare.

Paul Andrei Burlacu, Silviu Avădanei şi Petrică Ionuţ Bolboceanu au fost condamnaţi la şase ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi trei ani pentru lipsire de libertate în mod ilegal, astfel că se aplică pedeapsa cea mai grea, de şase ani, cu un spor de un an, astfel că vor avea de executat şapte ani de închisoare.

Ionuţ Boicu, Alin Rotaru şi Ioan Surleac, care au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, au primit cele mai mici pedepse, adică 5 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă şi doi ani pentru lipsire de libertate, rezultând o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare.

Cei şapte tineri nu au fost prezenţi în sala de judecată, însă instanţa a decis înlocuirea controlului judiciar în cazul lor cu măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Astfel, cei șapte au fost ridicaţi de la locuinţele lor, luni după-amiază, de către poliţişti şi duşi în arestul Poliţiei.

Marţi, ei au fost transferaţi din arestul Poliţiei la Penitenciarul Vaslui, unde, în următoarele 21 de zile, vor fi în carantină.

Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net