Femeia care şi-a spintecat bebeluşul cu o bucată de teracotă a luat 15 ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Roxana Smocot ar putea sta după gratii până în 2031Foto: Facebook
Roxana Smocot ar putea sta după gratii până în 2031Foto: Facebook

Pedeapsă aspră pentru criminala din Bârlad! Judecătorii Curţii de Apel Iaşi au pronunţat vineri sentinţa definitivă în cazul mamei care, în urmă cu un an, şi-a omorât copilul cu o cruzime ieşită din comună. Motivul? Pruncul semăna cu bărbatul cu care femeia avusese o relaţie extraconjugală.

Condamnată iniţial de Tribunalul Vaslui la 18 ani de închisoare, pentru omor prin cruzime, Roxana Smocot a atacat sentinţa, iar magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi au dispus reducerea pedepsei: de la 18 la 15 ani de închisoare. În plus, judecătorii i-au interzis drepturile părinteşti pe o durată de cinci ani, după executarea pedepsei, şi au obligat-o la tratament medical până la vindecarea sau ameliorarea stării de sănătate.

Mai fusese internată la Psihiatrie

Tânăra de 28 de ani care şi-a călcat în picioare bebeluşul şi l-a eviscerat cu o bucată de teracotă în prezenţa fiului de 4 ani şi a unui nepoţel de 7 ani a încercat să obţină achitarea invocând nebunia. De altfel, încă din timpul cercetărilor, precum şi în timpul examinării psihiatrice la comisia de la Spitalul Penitenciar Jilava, mama criminală a cerut să fie internată într-un spital şi să nu fie dusă la închisoare. Roxana Smocot avea două internări la Psihiatrie survenite în urma unor depresii, una dintre ele după ce a născut primul copil.

În urma expertizei psihiatrice de la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”, specialiştii au stabilit că femeia suferă de o tulburare schizoafectivă şi că a avut discernământul diminuat în momentul în care a comis fapta abominabilă.

Se temea că e copilul amantului

Tânăra de 27 de ani a recunoscut încă de la începutul cercetărilor că şi-a ucis copilul pentru că i se părea că seamănă cu amantul. Femeia a povestit că a avut o relaţie extraconjugală cu un bărbat pe care îl cunoscuse pe Facebook. A început această legătură fiindcă se simţea neglijată de soţ, care lucra de dimineaţă până seara. Soţul a descoperit relaţia acesteia, după ce a surprins mai multe mesaje pe Facebook. După ce a aflat că este Roxana e însărcinată, soţul i-a spus să păstreze copilul, considerând că naşterea lui va fi un nou început pentru căsnicia lor. Pe tot parcursul sarcinii, femeia a avut un comportament normal, dar a se temea ca bebeluşul ar putea fi al amantului, şi nu al soţului. După naştere, obsesia a continuat s-o macine, iar într-una din zile, profitând că a rămas singură acasă, tânăra şi-a omorât pruncul.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro! 

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net