Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat, luni, la ieşirea din Penitenciarul Vaslui, că judecătoarea care l-a condamnat a venit la el în detenţie şi i-a cerut iertare, susţinând că acest lucru poate fi verificat. Potrivit news.ro, Fenechiu a fost eliberat condiţionat, după ce a executat trei ani şi jumătate de închisoare din pedeapsa de cinci ani şi jumătate la care a fost condamnat de instanță


Relu Fenechiu era în permisie când a aflat vestea așa că, în timp ce toată lumea îl aștepta să iasă din penitenciar, el a fost văzut intrând.

Fostul ministru a spus că nu se va întoarce în politică şi nici nu va mai face afaceri cu statul.

”Doamna judecător Sofica Dumitraşcu mi-a făcut o surpriză incredibilă, venind la mine în detenţie, la Jilava, şi cerându-mi iertare. Mi-a spus exact aşa: Relu, te rog, iartă-mă, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a spus că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate”, a spus Fenechiu. 

El a mai afirmat că cei trei ani şi jumătate petrecuţi în detenţie au trecut greu pentru el, dar ”incredibil de greu pentru familie”.

Tribunalul Vaslui l-a condamnat, pe 9 martie 2017, la cinci ani şi jumătate de închisoare pe fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu pentru mai multe fapte de corupţie, în urma contopirii a două pedepse - una de cinci ani, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, şi una de trei ani şi zece luni, pentru trafic de influenţă în formă continuată şi spălare de bani. De fapt, magistraţii vasluieni au admis cererea formulată în instanţă de Relu Fenechiu.

Loading...
Citeste tot despre: