Specialiștii anunță că în perioada următoare, România s-ar putea confrunta cu un nou fenomen meteo inedit: ninsoarea portocalie. Frontul de aer rece din nordul și centrul Europei va întâlni aerul cald și umed din Mediterană și se va forma un vârtej care va absoarbe praful saharian din atmosfera nordului Africii.


Explicația a fost oferită de meteorologul Romica Jurca, pentru ziare.com. Fenomenul este provocat de un ciclon care ar putea aduce și în țara noastră praf saharian care se va combina cu ninsoarea:

"Pe nordul, centrul Europei este un aer foarte rece. Din Marea Mediterană ar veni un aer mai cald și umed, dar întâlnind acest aer rece, precipitațiile nu sunt sub formă de ploaie, ci sub formă de ninsoare. acel ciclon foarte activ este un avantaj care absoarbe aerul de prin împrejurimi și îl ridică în atmosferă și poate să absoarbă și un aer din nordul Africii, un praf saharian, care poate să ajungă până la nivelul norilor sau în nori și prin precipitare, acel aer saharian poate să dea o nunață de culoare stratului de zăpadă", a precizat meteorologul pentru sursa citată.

 
 
Loading...