Fenomene meteo extreme. Cod portocaliu și cod galben de ploi torențiale în peste jumătate din țară

Ultima actualizare:

    Se întorc ploile și vremea instabilăSursa foto: ANM
Se întorc ploile și vremea instabilăSursa foto: ANM

Vremea rea se întoarce, și avem parte din nou de fenomene meteo extreme. ANM a emis un cod portocaliu și un cod galben de ploi torențiale, furtuni, vijelii și pe alocuri căderi de grindină. Instabilitatea atmosferică va cuprinde peste jumătate din țară.

Meteorologii au emis un cod portocaliu și un cod galben de ploi torențiale, valabil în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali, de luni de la ora 12.00, până la ora 23.00, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). De asemenea, tot azi, între orele 10.00 și 23.00 se află în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică ce cuprinde sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte.

Azi, între orelen 12.00 și 23.00, , în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp”, potrivit ANM.

Cod galben de vreme instabilă

De asemenea, tot luni, între orele 12.00 și 23.00, a fost emis un Cod galben de ploi, în mai multe regiuni din România.„În sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp”, arată ANM.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net