Fetiţă de 12 ani vândută de mama ei şi ţinută în lanţuri de noul ei părinte

Ultima actualizare:

Micuţa a fost zărită de un trecător care a sunat la 112, notează Adevărul. Acesta a alertat Poliţia, iar în timp scurt oamenii legii au reuşit să dea de părinţii ei. Aceştia au mărturisit cu seninătate ca au vândut fetiţa unor cunoscuţi şi că nu mai ştiau nimic de soarta ei.

Micuţa a declarat poliţiştilor că a fost ţinută închisă într-o magazie. Cu lacrimi în ochi, aceasta a spus că încercat sa fugă de mai multe ori şi de abia astăzi a reuşit să rupă lanţul cu care era legată.

La faţa locului au fost chemaţi şi reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Aceştia au stat de vorbă cu fetiţa pentru a afla dacă a fost sau nu abuzată. Cei care au ţinut-o pe micuţă legată riscă să fie cercetaţi pentru sechestrare de persoane.

UPDATE ora 13.30

Fetiţa, în vârstă de 12 ani, se numeşte Constanţa S. Unchiul fetiţei, Chemal Regep, a spus că mama ei, Adige Selim, pleca des la Constanţa ca să adune peturi pe care să le vândă apoi pentru a face rost de bani. Pentru ca fetiţa să nu fugă după ea, a adus-o la Valu lui Traian, la sora mamei ei. Aceasta a legat micuţa cu un lanţ de picior ca să nu fugă. Ei locuiesc într-o fostă tabără din Valea Seacă.

UPDATE ora 13.47

Fata a fost vândută în luna decembrie a anului trecut unei alte familii care avea un băiat minor. Constanţa urma să se căsătorească cu acest băiat, spun reprezentanţii Poliţiei. Fetiţa a fugit în mai multe rânduri, iar ultima dată pentru a o împiedica, a fost legată de piciorul patului. Ea a fost bătută şi are un ochi vânăt.Comisarul şef Dan Pisică a declarat că fata a fost dusă la Medicina Legală pentru expertiză. Mamei i se va întocmi dosar penal, iar Constanţa este preluată de Asistenţa Socială.

UPDATE ora 14.15

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Constanţa, Roxana Onea, a declarat că fetiţa provine dintr-o familie de ţigani turci şi fusese vândută pentru căsătorie cu un copil de 12 ani.

UPDATE ora 17.00

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a înregistrat un dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la situaţia minorei ce fusese legată de un pat cu un lanţ de piciorul drept, într-un imobil din localitatea Valul lui Traian, informează Ministerul Public.

Cauza a fost constituită ca urmare a intensei mediatizări şi a alertării de către cetăţeni a organelor de anchetă.

Din primele cercetări, spune sursa citată, s-a stabilit că minora S.C. a fost sechestrată de către mama sa, învinuita Atige Selim şi de către viitorul ei socru, învinuitul Rubie Cerchez.

Minora fusese vândută în vederea căsătoriei sale cu minorul AM, în vârstă de 10 ani, de către mama sa.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de Selim Atige şi Cerchez Rubie sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal şi rele tratamente aplicate minorului, urmând să dispună reţinerea acestora şi să-i prezinte magistraţilor Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE ora 20.30

Parchetul cere Judecătoriei Constanţa arestarea mamei fetei de 12 ani vândută în scopul căsătoriei, potrivit tradiţiei familiei, totodată viitoarea soacră a micuţei fiind şi ea propusă a fi încarcerată de către anchetatori.

Mama fetei şi viitoarea soacră a acesteia, Atige Selim (38 de ani) şi Rubie Cerchez (27 de ani) sunt cercetate penal pentru lovire şi alte violenţe, lipsire de libertate în mod ilegal şi rele tratamente aplicate minorului. Mama fetiţei nu este căsătorită, iar soţul lui Rubie Cerchez este în închisoare.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net