Fetiţă de o lună, cu COVID-19 şi insuficienţă respiratorie severă, transferată de la Suceava la Iaşi

Ultima actualizare:

    Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com

O fetiţă de o lună, diagnosticată cu COVID-19, a fost transferată în stare gravă de la Suceava la Iaşi, ea fiind internată în Secţia de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi, cu insuficienţă respiratorie severă.

Copilul a fost adus la Iaşi cu ambulanţa SMURD, fiind ventilat mecanic din cauza unei forme severe a insuficienţei respiratorii.

Iniţial, în cazul fetiţei existau doar suspiciuni de infecţie cu SARS-CoV-2, însă prezenţa virusului a fost confirmată în urma testării la Spitalul din Iaşi.

"Maşina de neonatologie SMURD Iaşi a efectuat această misiune cu un transfer al unei fetiţe de o lună. A necesitat incubator şi ventilator de neonatologie. Copilul prezintă manifestări severe ale insuficienţei respiratorii acute. Se află internat în ATI la Spitalul Sfânta Maria”, a declarat medicul Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

La Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi sunt internaţi în prezent şase copii diagnosticaţi cu coronavirus. Medicii afirmă că acest caz, al fetiţei de la Suceava, este cel mai grav înregistrat la spitalul din Iaşi până acum, potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net