Fetiţele din judeţul Iaşi, intoxicate cu o substanţă periculoasă, nu vor mai reveni în familie

Ultima actualizare:

    Fetiţele din judeţul Iaşi intoxicate cu o substanţă periculoasă nu vor mai reveni în familieSursă foto: Shutterstock
Fetiţele din judeţul Iaşi intoxicate cu o substanţă periculoasă nu vor mai reveni în familieSursă foto: Shutterstock

Cele trei fetiţe din judeţul Iaşi care au ajuns la spital după ce au fost spălate pe cap cu o substanţă toxică vor fi duse într-un centru de plasament, autorităţile stabilind că minorele nu pot fi îngrijite corespunzător de tatăl şi bunica lor.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi Tiberiu Bantaş a declarat luni că reprezentanţii instituţiei au demarat o anchetă în acest caz, iar primele concluzii arată că fetiţele nu pot fi aduse acasă după externarea din spital, întrucât nu pot fi îngrijite corespunzător.

Autorităţile au constatat după ce au discutat şi cu vecinii că în familie se consumă frecvent alcool şi că se comit acte de violenţă. Mama fetelor este plecată în străinătate la muncă, ele fiind îngrijite de tatăl şi bunica lor.

Cele trei fetiţe, de trei, opt şi 11 ani, se află internate la spitalul de copii Sfânta Maria din Iaşi, fiind în stare stabilă. După externare, fetiţele vor fi duse temporar într-un centru de plasament, apoi se va încerca găsirea unui asistent maternal, informează News.ro.

Trei fetiţe de trei, opt, respectiv 11 ani dintr-o comună ieşeană s-au intoxicat cu o substanţă, după ce au fost spălate pe cap cu o soluţie de către bunici, ele fiind transportate cu elicopterul SMURD la spitalul de copii ”Sfânta Maria” din Iaşi. Incidentul s-a petrecut la sfârşitul săptămânii trecute.

Fetiţele sunt originare din satul Jigoreni, comuna Ţibăneşti, judeţul Iaşi, tatăl copilelor sesizând la numărul de urgenţă 112 că acestea au fost intoxicate cu o soluţie, după ce au fost spălate pe cap de către bunici.

Un caz similar, soldat cu moartea a trei fetițe

Incidentul vine la doar câteva zile după un caz similar, în care trei copii din localitatea braşoveană Ungra au murit, după ce mama lor i-a spălat pe cap cu Tomoxan, pentru a scăpa de păduchi. "Da, chiar suntem în stare de şoc. Numita Şomu Bianca, mama celor trei minore le-a spălat cu substanţa tomoxan pe cap crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap şi tomoxan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomaxan este substanţa şi ştiu că se se spală oile, pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni", a spus pentru Antena3.ro, Silviu Șchiopu, primarul comunei Ungra unde a avut loc tragedia.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net