A fi sau a nu fi...gratuit. Orban vs Cîțu, în contexul vaccinului anti Covid

Ultima actualizare:

    Campania de vaccinare anti Covid va continua
Campania de vaccinare anti Covid va continua

Vaccinul anti Covid ar putea să nu mai fie gratuit după ce se ajunge la imunizarea de grup, a afirmat, luni, Ludovic Orban, însă declarația sa a fost imediat infirmată de premierul Cîțu. Faptul că cei doi lideri se contrazic nu ar trebui să fie o surpriză, căci, deși congresul PNL va avea loc în toamnă, a început deja bătălia pentru șefia în partid.

În curând, românii care doresc să se vaccineze anti Covid ar putea plăți vaccinul din propriile buzunare, a declara, luni, președintele PNL, Ludovic Orban. El a spus că statu nul va putea suporta la nesfârșit costurile imunizării populației. Prin urmare, cine va dori în viitor să se vaccinez, o va face plătindu-si singur imunizarea, așa cum se procedează în cazul vaccinului antigripal. 

Victor Orban: „Mai facem asta o perioadă de timp”

"Și așa noi organizăm vaccinare gratuită, statul român suportă toate costurile vaccinării. E o situație excepțională, mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup. Dar, până la urmă, se va merge pe mecanismul, de exemplu, de la vaccinarea pe gripă, unde numai persoanele vulnerabile sunt vaccinate gratuit, celelalte categorii vor trebui să se vaccineze că e răspunderea lor. E vorba de sănătatea fiecăruia", a declarat Ludovic Orban. Întrebat dacă românii vor ajunge să plătească pentru vaccinul anti-Covid, liderul PNL a răspuns: "Într-un viitor oarecare".


    Premierul Cîțu a precizat că România va primi în continuare doeze de vaccin, iar campania de imunizare gratuită a populației continuă
Premierul Cîțu a precizat că România va primi în continuare doeze de vaccin, iar campania de imunizare gratuită a populației continuă

Florin Cîțu: „Campania de vaccinare va continua și anul viitor”

Premierul Florin Cîțu a contrazis afirmațiile lui Orban spunând că vaccinul anti-COVID în România este și va rămâne gratuit.

„În România vaccinul este și rămâne gratuit. Nu e nicio discuție în Guvern pentru a schimba lucrurile. Avem comenzi pentru a continua campania și în septembrie și anul viitor”, a subliniat premierul, la începutul unei videoconferinței cu prefecții pe tema campaniei de vaccinare anti-COVID.

Florin Cîțu a mai precizat că este necesară schimbarea strategiei în cadrul campaniei de vaccinare, iar vaccinul trebuie să ajungă cât mai aproape de oameni.

În toamnă va fi ales noul șef PNL

Congresul PNL este stabilit la începutul toamnei, însă lupta pentru putereîn partid a început deja. Organizațiile fidele lui Ludovic Orban fac declarații publice pentru a anunța susținerea acestuia pentru un nou mandat de președinte ale PNL. De partea cealaltă, deși nu a anunțat clar că dorește șefia PNL, din postura de premier Florin Cîțu a pornit în campanie în țară unde semnează contracte și se întâlnește cu primarii partidului. În viața internă a partidului există în prezent trei facțiuni: oamenii fideli lui Orban, nemulțumiții de actuala conducere care s-ar regrupa în spatele lui Cîțu, dar și o a treia tabără care este nehotărâtă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net