Alexandra Dragnea, fiica fostului lider PSD Liviu Dragnea, ar urma să fie expulzată din SUA, acolo unde locuiește cu iubitul ei de ceva vreme și unde studiază actoria, din cauza interdicției pe care a primit-o întreaga familie a lui Dragnea de a se afla pe teritoriul Statelor Unite, în urma actelor de corupție de care politicianul a fost acuzat.


Alexandra Dragnea, fiica fostului președinte PSD, se află la studii la o facultate din Statele Unite, Los Angeles, însă ar urma să fie expulzată în România, după ce întreaga familie a primit interdicție de a intra în SUA. Alexandra are 24 de ani și locuiește de ceva vreme în SUA alături de iubitul ei, Alexandru Mațaev, fost concurent X Factor. 

Fiica lui Liviu Dragnea ar urma să fie expulzată din SUA 

Anunțul privind interdicția aplicată familiei Dragnea a fost făcut public de către Departamentul de Stat al SUA, prin purtătorul de cuvânt al secretarului de stat american, Mike Pompeo. Interdicţia a fost primită pentru implicare a lui Liviu Dragnea în acţiuni de „corupţie semnificativă” și este valabilă şi pentru cei doi copii ai săi, Valentin Ştefan Dragnea şi Maria Alexandra Dragnea.

Departamentul de Stat al SUA a precizat că măsura punitivă împotriva fostului lider al PSD reprezintă angajamentul american în lupta împotriva corupției și sprijinirea statului de drept în România. Astfel, din cauza implicării în „fapte semnificative de corpuție”, fostul președinte al Camerei Deputaților din România, Liviu Nicolae Dragnea, „nu este eligibil pentru intrarea pe teritoriul Statelor Unite”.

Desemnarea publică a lui Liviu Dragnea ca persona non grata pe teritoriul american s-a făcut potrivit legilor americane pe baza „informațiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are în privința oficialilor guvernelor străine că sunt implicați în fapte de corupție”.

Consecința interdicției primite de către Liviu Dragnea și familia acestuia este că fiica sa va trebui să părăsească Statele Unite, chiar dacă Alexandra Dragnea studiază actoria peste ocean.

 

 

Loading...