Fiica uneia dintre victimele de la Piatra Neamț: “Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream şi eu lângă ea”

Ultima actualizare:

    Salonul ar fi ars din cauza unui scurtcircuit la un injectomat
Salonul ar fi ars din cauza unui scurtcircuit la un injectomat

Fiica uneia dintre pacientele decedate în incendiul care a cuprins Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț a povestit cum a fost la un pas să moară alături de mama sa. Femeia, asistentă în aceeași unitate medical, tocmai please din spital când s-a întâmplat tragicul eveniment.

Numai destinul a făcut ca femeia care lucrează ca asistentă medicală în Spitalul Județean Neamț să nu sfârșească în flăcări, cum s-a întâmplat cu mama ei, internată în Secția ATI. Femeia spune că tocmai ce plecase din unitatea medicală spre casă, lăsându-și ruda într-o stare bună. „Era bine. Aştepta să fie scoasă din reanimare şi nu a avut nicio şansă. Dacă nu mă trimitea mama să îi duc bagajele, muream şi eu acolo lângă ea. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Ştiu că am lăsat-o pe mama bine, eram la fratele meu să duc nişte bagaje şi am auzit că e fum la spital. M-am întors să văd dacă mama are oxigen, dacă nu s-a întrerupt oxigenul şi am găsit-o moartă. Nu am ce să-i reproşez acestui spital, pentru că toţi medicii, toţi asistenţii s-au îngrijit foarte frumos de mama mea. Toţi medicii, asistenţi, infirmierii şi-au dat silinţa. Muncesc într-un ritm inuman“, a explicat fata unei paciente decedate în incendiu, scrie adevarul. ro.

Fiica unui pacient decedat va acționa în instanță spitalul

O altă femeie povesteşte că tatăl ei, bolnav de cancer, era internat, în primă fază, la oncologie, însă după ce a avut test COVID pozitiv a fost mutat la secția de reanimare. Ea a mai spus că a primit un telefon sâmbătă seara, la ora 23.00, şi a fost anunţată că tatăl ei a murit. „El era bolnav de cancer, a fost internat la oncologie. Ulterior i-au făcut analize, l-au depistat cu COVID şi l-am adus la reanimare“, a explicat fata pacientului decedat.

O altă rudă a altui pacient mort în incendiu a povestit cum a fost anunțată de decesul cumnatul ei, când deja aflase de la televizor. Fiica decedatului, aflată în Italia, este hotărâtă să dea spitalul în judecată, după cum a povestit aceasta: ”Cumnatul meu are o fiică din Italia şi a zis deja că face proces pentru spitalul de aici. Este revoltător că se întâmplă asta. Pe lângă faptul că era în condiţiile în care era, dânsul şi ceilalţi, să se întâmple şi incendiul ăsta, e incalificabil“.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă, 14 noiembrie, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite. Doctorul a fost transferat duminică la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles. 

Citește și: 

Spitalul din Piatra Neamț a solicitat un container pentru morții din incendiu. Morga era deja plină

DSP Neamț a confirmat că secţia ATI a fost reconfigurată în ziua incendiului fără solicitarea avizului

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net