Filmul ororilor de la Caracal, unul dintre cele mai grave cazuri de omor din ultimii 30 de ani

Ultima actualizare:

Casa ororilor! Poliţiştii români încearcă să rezolve unul dintre cele mai grave cazuri de omor comise în România ultimilor 30 de ani. Două puştoaice ar fi fost răpite de George Dincă (65 de ani), un mecanic din Caracal, care le-ar fi ucis. Individul, a cărui familie e plecată în Italia, le-ar fi tranşat pe fete la domiciliu şi le-ar fi dizolvat în acid o parte din rămăşiţele trupeşti.

Luiza s-a dus să scoată bani de la bancomat. Destine cutremurătoare! Mihaela Luiza Melencu (19 ani) e prima dintre fetele pe care parcă le-a înghiţit pământul. Elevă la Colegiul Tehnic „Costin D. Neniţescu“ din Craiova, Luiza a dispărut la jumătatea lunii aprilie. Adolescenta plecase din satul Radomir (Dolj), ca să ajungă în Caracal, oraş situat la 16 kilometri, pentru a scoate bani trimişi de mama sa, aflată în Anglia, de la un bancomat. Bunicii fetei au anunţat că n-a mai revenit, iar de atunci au început căutările, cazul de dispariţie fiind înregistrat la autorităţile din Dolj. Ultima dată, tânăra ar fi fost văzută de un vecin când aştepta o maşină la ocazie. Despre Luiza, cunoscuţii au doar cuvinte de apreciere, mai ales că ea era şefa clasei. 

Alexandra a dat detalii despre casa răpitorului. Cealaltă adolescentă căutată de poliţişti se numeşte Alexandra Măceşeanu, o elevă de 15 ani din comuna Dobrosloveni (Olt), elevă în clasa a X-a la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul“ Caracal şi membră a ansamblului folcloric „Dor de Romanaţi“. Tânăra a plecat miercuri dimineaţă din comuna natală spre Caracal, pe o distanţă de 8 km, cu o maşină de ocazie. Părinţii n-au mai putut s-o contacteze telefonic, motiv pentru care au alertat Poliţia în aceeaşi zi. Potrivit unor surse din anchetă, copila a rămas fără telefonul performant, care a fost găsit ulterior de poliţişti pe raza comunei Redea, situată între Dobrosloveni şi Caracal. Deşi a rămas fără telefon, adolescenta a reuşit să găsească, joi, un aparat mobil mai vechi în casa presupusului răpitor şi a sunat la 112, la ora 11.05. Copila a dat nenumărate indicii despre locul în care se află - casa unui bărbat în vârstă de aproximativ 65 de ani, despre care presupunea că este mecanic auto. În acelaşi timp, fata le-a citit angajaţilor de la 112 detaliile de pe o carte de vizită găsită în camera în care era sechestrată (foto stânga). Numele şi datele de contact găsite de Alexandra aparţineau însă unui alt bărbat. În baza apelului la 112, angajaţii de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) le-au furnizat poliţiştilor trei adrese la care oamenii legii au descins joi după-amiază, fără însă a reuşi să o găsească pe tânără.  

Au înconjurat proprietatea vineri dimineaţă. Vineri dimineaţă, la ora 6.00, poliţiştii au descins în sfârşit la locuinţa principalului suspect, un bărbat în vârstă de 65 de ani, care locuieşte într-o gospodărie la marginea oraşului Caracal. Vecinii spun că au observat pe stradă mai multe autoturisme pe care le-au considerat suspecte, încă de la ora 4.00. Oamenii au sunat la 112, unde li s-ar fi comunicat că sunt maşini ale oamenilor legii, care au o anchetă în desfăşurare. Poliţiştii au înconjurat toată proprietatea şi au aşteptat ora 6.00. Conform unor oameni implicaţi în anchetă, ar fi fost singura modalitate de intervenţie, fiindcă un mandat de percheziţie nu putea fi pus în executare în intervalul 22.00 - 6.00. Pe de altă parte, afirmaţiile acestora sunt contrazise de experţi în drept, care spun că poliţiştii ar fi putut intra mai repede pe proprietate, dacă ar fi avut indiciile comiterii unei infracţiuni sau că viaţa unei persoane ar fi fost pusă în pericol, potrivit Aricolului 20 din Codul Penal. Poliţiştii l-au găsit pe suspect în casă, un bărbat pe nume George Dincă, cunoscut drept „Popicu“, şi l-au dus la audieri. Trecuseră 18 ore de la apelul disperat al Alexandrei la 112.

Cristian Voiculescu, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, a fost demis vineri după-amiază.

Luiza Melencu (19 ani)

Dispărută încă de la jumătatea lunii aprilie, Luiza Melencu era elevă la Colegiul Tehnic “Costin D. Nenițescu” din Craiova. Frumoasă, sociabilă și veselă, tânăra a fost văzută ultima dată când plecase spre Caracal să scoată bani, trimiși de mama sa, de la bancomat. Femeia muncea în Marea Britanie și avea grijă ca fiica sa să nu ducă lipsă de nimic. 

Alexandra Măceșeanu (15 ani)

Elevă la Liceul “Mihai Viteazul” Caracal, Alexandra Măceșeanu era nepoata lui Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României. Acesta a povestit la România TV că puștoaica ar fi sunat de trei ori la 112. El a mai spus că, în timp ce fata era în casă, poliţiștii stăteau la poartă. Unii dintre ei ar fi vrut să intre înainte de ora 6.00, dar procurorul de caz s-ar fi opus.

Saci cu carne în frigider și fr agmente de oase

În casa ororilor, oamenii legii au descoperit mai multe haine aparţinând celor două fete şi bijuterii, dar suspectul n-a recunoscut că ar avea vreo legătură. Pe de altă parte, anchetatorii au făcut o descoperire cutremurătoare: zeci de fragmente de oase, precum şi saci cu carne în frigider, despre care se presupune că este umană. Anchetatorii au refăcut modul de operare al celui pe care-l consideră criminalul celor două fete. Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul le-ar fi tranşat pe adolescente în pridvorul casei, după care le-ar fi dizolvat trupurile cu acid scos din baterii auto. Ulterior, resturile rămase au fost înhumate în gropi de pe suprafaţa proprietăţii, pe care le-a betonat. Întreaga curte era vineri săpată cu utilaje aduse de anchetatori. 

Vecinii: «Dincă era un om respectuos»

Poliţiştii au găsit sub casa suspectului un buncăr, pe care bărbatul l-a săpat special pentru a-şi ascunde ustensilele cu care şi-a tranşat victimele. Principalul suspect este căsătorit şi are patru copii. Restul familiei locuieşte în Italia, iar Dincă era considerat de vecini un om bun. „Îl cunosc de când eram copil, un om respectuos, saluta, ce să vă zic, un om care nici prin cap nu-ţi trecea că ar putea să facă asta. Îşi luase de curând o dubă, se ocupa cu târgurile, cumpăra dintr-o parte şi vindea în alta: păsări, porumbei, ce-i cădea la mână ieftin cumpăra şi vindea în alte târguri“, spune unul dintre vecini.

Scandalos: cum a fost irosit timp prețios în operațiunea de căutare

Oficialii Poliţiei Române şi cei ai Serviciului de Telecomunicaţii Speciale se acuză reciproc pentru timpul vital pierdut pentru găsirea Alexandrei. Apelul pe care adolescenta l-a făcut la 112 n-a folosit în final la nimic. Miercuri, puștoaica de 15 ani a reuşit, printr-un efort supraomenesc, să fure un telefon din casa răpitorului şi să sune la 112 la ora 11.05.

Oficialii Poliţiei Române susţin că specialiştii STS n-au reuşit să identifice cu o precizie rezonabilă locul din care a fost făcut apelul telefonic şi că au fost trimişi la trei adrese greşite, fiind nevoiţi să obţină mandate de percheziţii şi pierzând astfel timp vital. Surse din rândul poliţiştilor spun că, în cele din urmă, anchetatorii au decis să renunţe la informaţiile furnizate de STS şi să pornească pe un cu totul alt fir, plecând de la informaţiile pe care Alexandra le-a furnizat în timpul apelului la 112. Copila încercase să descrie cu acurateţe locul în care se află şi cum arată bărbatul care a răpit-o. În baza acestor informaţii, poliţiştii au început să cerceteze înregistrările făcute de camerele de supraveghere din comuna Dobrosloveni, acolo unde fata s-a urcat în mașina de ocazie spre Caracal. Au făcut-o însă extrem de târziu, şi nu în paralel cu investigarea adresele furnizate de STS, scrie adevarul.ro.

Teoretic, căutările în arhiva înregistrărilor video ar fi trebuit să înceapă încă de miercuri, când părinţii Alexandrei au furnizat detalii despre circumstanţele dispariţiei. Într-un final, au reuşit să descopere maşina în care adolescenta s-a urcat, un Renault gri, şi l-au identificat pe proprietar după numărul de înmatriculare. Au găsit casa suspectului şi au obţinut un mandat de percheziţie joi spre vineri, la miezul nopţii. Sursele arată că poliţiştii au înconjurat proprietatea, despre care aveau informaţii că este păzită de mai mulţi câini lupi agresivi. Forţele speciale au lucrat timp îndelungat pentru adormirea câinilor.

Au intrat pe proprietate abia la ora 6.00 dimineaţa, la 18 ore după apelul Alexandrei la 112, invocând faptul că un mandat de percheziţie nu poate fi pus în aplicare decât între orele 6.00 şi 20.00, conform legilor din România. Intraţi pe proprietate, poliţiştii l-au găsit treaz pe suspect, precum şi urme arse ale bijuteriilor purtate de Alexandra. Presupusul criminal a tăcut în timpul interogatoriului şi a negat monosiliabic tot. 

Crimele care au zguduit România

De-a lungul timpului, mai multe crime odioase au îngrozit o țară întreagă. Click! vă prezintă lista cu cei mai cunoscuţi criminali din istoria României.

Sălăjeanul Ioan Sârca a fost cel mai sadic asasin în serie din România. Între anii 1943 și 1945 a comis peste 20 de crime. Condamnat de două ori la închisoare pe viaţă, a murit în puşcărie. Ademenea la marginea oraşului copii veniţi de pe la sate, îi viola şi, în timpul actului sexual, îi sugruma.

Ion Râmaru, supranumit ”vampirul din Bucureşti” sau ”criminalul blondelor”. Este cunoscut drept asasinul în serie din România. El a terorizat Capitala în anii ‘70-‘71 şi a pus pe jar autorităţile, care au făcut peste 2.500 de arestări până la depistarea lui. Ion Râmaru a omorât patru femei şi a atacat peste zece. Victimele erau atacate cu toporişca, muşcate de sâni şi de coapse şi violate după ce erau deja moarte. El a fost condamnat la moarte de regimul comunist.

Romulus Vereș, zis şi „Omul cu ciocanul”,  a terorizat Clujul timp de trei ani, începând cu septembrie 1972. Bărbatul ucidea femei cu ciocanul. Le-a spus anchetatorilor că nu el săvârşea crimele, ci că diavolul îi fura înfăţişarea şi comitea asasinate. În 1993 a murit în spitalul de psihiatrie din Ștei (Bihor).

Grigore Uruc, „Asasinul de Anul Nou”, era un ţăran analfabet din satul Ţintaşi (Buzău). Omora doar copii orfani cu vârstele între 12 şi 14 ani. Copiii erau ucişi cu zeci de lovituri de cuţit. A fost condamnat la moarte și executat pe 11 iunie 1988. 

Petrică Ciucă, violator şi asasin de băieţi din Galaţi. A ucis patru copii cu vârste cuprinse între 9 şi 13 ani.  În 2001 au fost descoperite doar două cadavre ale unor băieţi de 8 şi 9 ani în canalul prin care treceau conductele termice din apropierea Şcolii Generale nr. 13 din Galaţi. A fost condamnat la 24 de ani de închisoare şi ar putea fi eliberat condiţionat în 2019.

Adrian Stroe, cunoscut drept „Taximetristul morții”, a omorât cu sânge rece  trei femei. Crimele au fost comise în anii ‘90. El le lua pe femei cu maşina şi le ucidea, în cazul în care acestea îi refuzau avansurile. Printre victime se află şi o rusoaică. În 1999, el a fost condamnat la închisoare pe viață.

Sergiu Băhăian, “ucigaşul de boschetari”, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, după ce a înşelat zeci de firme şi instituţii financiar-bancare, dar și pentru că, în 2008,  a comandat uciderea a patru persoane fără adăpost în numele cărora făcea afaceri ilegale. Fostul afacerist se află după gratii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net