Firea și Gorghiu se războiesc pe seama incidentelor de la marșul unioniștilor

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea, primarul ales al CapitaleiFoto: arhivă personală
Gabriela Firea, primarul ales al CapitaleiFoto: arhivă personală

Mii de persoane au participat sâmbătă, 22 octombrie, la un marș în centrul Bucureștiului, pentru susținerea unirii Basarabiei cu România. Incidentele nu au lipsit, iar ciocnirile dintre forțele de ordine și participanți au dus la reținerea a cinci persoane, care au și fost duse la secție, unde au fost amendate.

Scena politică nu a rămas fără ecou cu privire la subiectul incidentelor. Alina Gorghiu, președintele PNL, s-a ajutat de pagina sa de Facebook pentru a face un apel la Primăria Capitalei: "Lansez un apel către actuala administraţie a Bucureştiului/Jandarmerie să permită manifestarea paşnică a oamenilor. Să blocheze elementele care vor să degenereze marşul, dar respectând mesajul militanţilor corecţi. Cred că apropierea alegerilor din Republica Moldova naşte tensiuni pe ambele maluri ale Prutului, dar nu dăm un exemplu de democrație blocându-le accesul la protest. Indiferent de rezultatul alegerilor de la Chişinău, parcursul european al Republicii Moldova nu poate fi modificat şi acesta este cel mai clar mesaj pe care trebuie să îl dăm."


    Alina Gorghiufoto: adevărul
Alina Gorghiufoto: adevărul

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, s-a simțit direct vizată de comentariul Alinei Gorghiu, așa că a ținut să-i răspundă. A ales tot rețelele sociale pentru a da o replică și a precizat că administrația locală nu a făcut altceva decât să aprobe marșul organizat pentru transmiterea mesajului de unire.

"Condamn cu fermitate atitudinea iresponsabilă a preşedintelui PNL, Alina Gorghiu, care acuză Primăria Capitalei de escaladarea tensiunilor şi violenţelor între jandarmi şi participanţii la mitingul unionist din Bucureşti. Astfel de atitudini manipulatoare sunt extrem de periculoase şi pot determina o creştere a violenţelor in urmatoarea perioadă. Primăria Capitalei, prin Comisia tehnică de avizare a manifestațiilor publice, nu a făcut altceva decât să aprobe un marș organizat pentru a transmite un mesaj de unire a României cu Basarabia. Jandarmeria a decis reţinerea în forţă a celor 5 lideri ai manifestanţilor, fără implicarea sau consultarea Primăriei Capitalei - o acţiune pe care o considerăm exagerată. Doamna Gorghiu doreşte, prin afirmaţiile sale iresponsabile, să acopere o gafă imensă a Guvernului tehnocat, dând vina pe Primărie. Jandarmeria este o instituţie în subordinea Ministerului de Interne, deci a Guvernului. Nu este prima dată când preşedintele PNL minte în legătură cu activitatea mea, de aceea o somez pe doamna Gorghiu să nu mai dezinformeze populaţia şi să nu mai provoace campanii de manipulare", a fost mesajul dur al Gabrielei Firea.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net