Fiu de preot, noul ministru de Interne era sclipitor la matematică în şcoala generală

Ultima actualizare:

    Dragoş Tudorache, noul şef al Internelor, şi tatăl său, preotul Ioan Tudorache
Dragoş Tudorache, noul şef al Internelor, şi tatăl său, preotul Ioan Tudorache

Cine este Dragoş Tudorache, noul ministru de Interne? Înlocuitorul lui Petre Tobă are 41 de ani şi este fiul unui preot din Vaslui. Foştii profesori spun că a fost un elev bun la matematică, dar care a optat pentru ştiinţele juridice, absolvind Facultatea de Drept a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi ca şef de promoţie.

Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei lui Dacian Cioloş, a preluat miercuri fotoliul de la Interne, după demisia lui Petre Tobă. În vârstă de 41 de ani, Tudorache este primul vasluian care ajunge ministru de prim rang într-un guvern. Fost judecător, el a lucrat mai bine de zece ani în cadrul Comisiei Europene şi s-a ocupat de negocierile pentru aderarea României la Spaţiul Schengen şi de problema migraţiei.

Mama noului ministru a fost ingineră, iar tatăl - preot. Dragoş Tudorache a absolvit Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui în 1993, la secţia limbi moderne, iar în 1997 a terminat Facultatea de  Drept a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi ca şef de promoţie. Profesorii şi-l amintesc pe Dragoş Tudorache drept un elev perseverent şi foarte muncitor. Dacălii din şcoala generală povestesc despre noul ministru de Interne că, în timpul gimnaziului, era mândria şcolii la matematică.

"Era foarte talentat"

”Dragoş învăţa la o clasă foarte bună, era în primi trei elevi din clasă. Era un elev studios, sclipitor la matematică, mă mândream cu el la toate concursurile. Am fost mirat când am aflat că a părăsit matematica, fiindcă era foarte talentat”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Gheorghe Popa, fost profesor al ministrului la Şcoala ”Ştefan cel Mare” din Vaslui. La liceu, Dragoş Tudorache era printre elevii buni, avea medii peste 8, dar mai scăpa şi câte o notă mică, de 6 sau 7, spun profesorii.

Fără blugi şi fără ţigări

Preotul Ioan Tudorache, tatăl noului membru al Guvernului, spune că l-a sfătuit întotdeauna pe fiul său să fie modest şi demn. Preotul povesteşte că în timpul studenţiei i-a transmis fiului să fie decent: ”Fără blugi, fără ţigări, fără alcool”. A fost un student modest, care mergea la facultate cu maşina tatălui său, o Dacie 1310 veche, şi care întotdeauna a respectat valorile. ”Şi el, şi sora lui (Irina, care a terminat ca şefă de promoţie Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi - n.r.) au muncit mult. Copilul este în mâna noastră, poţi să îl faci un pui de înger sau poate ajunge un derbedeu”, adaugă preotul Ioan Tudorache.

Citeşte povestea completă pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net