Flori și lumânări la altarul Colectiv. A trecut jumătate de an de la tragedie

Ultima actualizare:

    Intrarea din faţa clubului Colectiv a devenit  loc de pelerinaj pentru familiile îndurerate
Intrarea din faţa clubului Colectiv a devenit loc de pelerinaj pentru familiile îndurerate

Rude ale celor decedaţi în urma incendiului de la Colectiv, supravieţuitori şi voluntari au mers, în Sâmbăta Mare, în faţa clubului, cu flori şi lumânări pentru a comemora şase luni de la tragedie.

În Sâmbăta Mare s-au împlinit şase luni de la incendiu din Colectiv, în urma căruia 64 de oameni şi-au pierdut viaţa iar alţi peste 150 au fost răniţi. În amintirea celor care au avut de suferit, la altarul Colectiv, din faţa fabricii Pionierul, s-au aprins lumânări şi au fost depuse flori. Peste 50 de persoane, printre care rude ale celor decedaţi, supravieţuitori şi voluntari au venit pentru a se ruga.

Slujba religioasă pentru parastasul de şase luni nu a putut fi făcută pentru că în Sâmbăta Mare cutumele bisericii ortodoxe spun că nu se ţin astfel de ceremonii religioase. Patriarhia Română a anunţat că Arhiepiscopia Bucureştilor va organiza un parastas în faţa Clubului Colectiv în ziua de luni, 9 mai 2016, la ora 12.00.

Cu doar câteva zile înainte de a se împlini jumătate de an de la incendiu, Parchetul General a trimis în judecată dosarul penal în care şase persoane, printre care cei trei administratori de la Colectiv, sunt acuzate de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. În acest dosar, ce va fi judecat la Judecătoria Sectorului 4, 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii s-au constituit părţi civile.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net