Floriile, între biserică şi grătare!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Românii se întorc la religie! Mii de enoriaşi au profitat ieri de vremea frumoasă şi au luat cu asalt bisericile pentru Slujba de Florii. Cea mai impresionantă avut loc însă sâmbătă, la Bucureşti, pe şantierul unde se construieşte „Catedrala Mântuirii Neamului". Alţii, în special tinerii, au uitat că e Postul Paştelui şi au dat drumul la grătare.

În loc de biserică – doar câteva plăci de beton. Peste tot materiale de construcţie, macarale şi alte utilaje grele. Un peisaj dezolant, dar cu atât mai nimerit pentru ca patriarhul Daniel să ţină sâmbătă prima Slujbă de Florii de pe şantierul unde se va construi cea mai mare biserică din România.

După două ore în care enoriaşi şi preoţi au suportat cu stoicism căldura, au fost sfinţite tradiţionalele ramuri de salcie care au fost împărţite tuturor. „Ajută-mă, Doamne, să mă simt mai bine şi poate faci o minune şi pot merge din nou!”, se ruga Constantin, într-un scaun cu rotile, în timp ce ţinea în mână o ramură de salcie.

Miile de oameni s-au încolonat apoi în ordine şi au plecat spre Dealul Patriarhiei ca o adevărată „armată” a lui Dumnezeu, călăuzită de zgomotul toacei bătute în faţa convoiului de mai mulţi preoţi. La eveniment au participat 3.000 de oameni şi 700 de preoţi. Ieri, alte mii de credincioşi au stat la cozi interminabile pentru a lua salcie sfinţită care să le poarte noroc tot anul.

Alţii s-au simţit deja norocoşi, aşa că în loc să ia drumul bisericii s-au îndreptat spre parcuri şi păduri, la un picnic binemeritat. Cele 30 de grade de afară, caserolele cu mici şi dozele reci de bere au fost doar trei motive pentru care românii petrecăreţi au uitat că suntem în Postul Paştelui. Toţi s-au distrat pe cinste şi nu a contat suma cheltuită pentru a-şi serba rudele sau prietenii cu nume de flori.

Sâmbătă, 27 aprilie- 3.000 de credincioşi şi 700 de preoţi au participat la Slujba de Florii pe fundaţia viitoarei Catedrale  a Neamului. Apoi au plecat în pelerinaj la mai multe biserici din Capitală

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Duminică, 28 aprilie- Credincioşii au venit la Patriarhie pentru a lua salcie sfinţită

simeon stalpnicul png

În Parcul Tineretului au sfârâit grătarele ieri toată ziua

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net