Florin Cîţu, despre închiderea țării: «Lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile»

Ultima actualizare:

    Premierul Cîțu consideră că închiderea României nu ar rezolva problema valului patru al pandemiei de Covid-19foto: Shutterstock
Premierul Cîțu consideră că închiderea României nu ar rezolva problema valului patru al pandemiei de Covid-19foto: Shutterstock

Premierul Florin Cîţu respinge ideea unui nou lockdown, susţinând că măsurile de acest gen nu au "ajutat deloc". Cîţu pledează din nou pentru vaccinare, ca unică soluţie de a depăşi pandemia de COVID-19.

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări că nu va mai închide țara, pentru a face față valului patru al pandemiei, și a pledat pentru accelerarea vaccinării.

"Eu ce vreau să văd este o creştere a vaccinării, pentru că e singura soluţie prin care să putem să depăşim pandemia. Lockdown-ul nu a ajutat deloc la nimic, doar întârzie lucrurile. Ca să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm, este singura soluţie. Avem doze de vaccin, avem tot ce trebuie, doar trebuie să ne vaccinăm”, a afirmat Florin Cîţu, răspunzând unei întrebări, într-o conferinţă de presă susţinută marţi la Sinaia, unde a participat la semnarea unui contract pentru modernizarea spitalului orăşenesc. 

Premierul a subliniat că economia trebuie să rămână deschisă, iar din acest motiv a fost reglementată folosirea certificatului verde.

Florin Cîțu: ”Dacă vor fi școli închise și părinții trebuie să stea acasă, vom susține o parte din salariul mediu brut” 

Florin Cîţu a menţionat că autorităţile vor "face totul" astfel încât cursurile şcolare să se desfăşoare cu prezenţă fizică în acest an şcolar. 

"Dacă mergem în această direcţie şi vor fi şcoli sau clase închise şi părinţii trebuie să stea acasă, avem o măsură pe care am aplicat-o anul trecut, aceea de a susţine financiar o parte din salariul mediu brut, 75% parcă era. Vom reintroduce această măsură pe perioada în care părinţii trebuie să stea acasă cu copii dacă se închide şcoala (...) Resursele bugetare există”, a mai afirmat premierul.

Citește și:

Nelu Tătaru, despre valul patru al pandemiei. „Abia din 2023 să ne aşteptăm la un an normal”

Vlad Voiculescu, după ce România a urcat pe locul 1 în Europa la numărul de decese Covid. «Măcar copiii să-i salvăm»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net