Florin Cîţu, despre minerii din Valea Jiului. Suma totală pe care o vor primi este de 11 milioane lei

Ultima actualizare:

    Premierul Florin CîțuFoto: Arhivă personală
Premierul Florin CîțuFoto: Arhivă personală

Premierul Florin Cîţu a precizat că Guvernul a făcut miercuri o completare la un act normativ aprobat în urmă cu o săptămână prin care sunt plătite sumele reglementate prin contractul colectiv de muncă ale minerilor din Valea Jiului şi anume suma de 11 milioane lei.

„A fost aprobat un act normativ săptămâna trecută şi astăzi am aprobat o completare. Ştiţi foarte bine că minerii au primit anul trecut salariile, dar nu au primit acea suplimentare, tichete şi alte sporuri, care erau reglementate prin contractul colectiv de muncă.

Pentru că este o companie în insolvenţă, a trebuit să facem o hotărâre de Guvern separată şi să găsim o sursă. S-a aprobat, o să fie publicată cred că în următoarele minute, ca să ne asigurăm că banii ajung cât mai repede la mineri în Valea Jiului”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, potrivit news.ro.

Şeful Executivului a explicat că suma totală este de 11 milioane lei. „E vorba despre 11 milioane lei, exact suma pe care o identificasem, 11 milioane lei. Tot ce a fost cerut a fost completat, nu este nicio diferenţă între suma pe care au justificat-o şi ceea ce va fi în hotărârea de Guvern.

Nu este niciun fel de diferenţă între suma pe care au justificat-o şi ceea ce este în hotărârea de Guvern. Sunt sumele suplimentare, e vorba de ceea ce înţeleg că anul trecut nu au primit minerii şi au făcut acest protest spontan”, a completat Cîţu.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net