Florin Cîțu, mesaj pe Facebook despre carantină, măsuri anti Covid și situația pandemiei în țară

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu a spus că este foarte supărat să constate că există printre noi o minoritate care nu vrea să respecte regulie de prevenire a îmbolnăvirilor cu Covid-19Sursa foto: Facebook/Guvernul României
Florin Cîțu a spus că este foarte supărat să constate că există printre noi o minoritate care nu vrea să respecte regulie de prevenire a îmbolnăvirilor cu Covid-19Sursa foto: Facebook/Guvernul României

Premierul Florin Cîțu a transmis un mesaj pe pagina de Facebook a Guvernului în care a făcut câteva anunțuri cu privire la carantină, măsuri anti Covid-19 și situația pandemiei în țară. Premierul a declarat că autoritățile doresc să evite carantina, iar acest lucru este posibil doar dacă românii înțeleg cât de important este să respecte regulile și măsurile de prevenire a noului coronavirus.

Florin Cîțu, despre respectarea regulilor de prevenire COVID-19

  • „Am cerut azi reprezentanților Guvernului în teritoriu să ia toate măsurile necesare pentru a impune respectarea strictă a regulilor pe care le avem în vigoare. Dacă actualele măsuri sunt respectate de către toată lumea, nu ar fi necesare alte restricții pentru a limita  răspândirea SARS-CoV-2”. 
  • „Vedem în 30 de județe și în București o creștere continuă a incidenței și, zilnic, avem noi localități în zona roșie, pentru că o minoritate preferă să nu respecte regulile. Ne vom asigura că tot mai mulți se vor conforma, astfel încât majoritatea cetățenilor care respectă regulile să nu fie afectați de comportamentul celorlalți„.
  • „De asemenea, am analizat cu reprezentanții autorităților locale din București soluții pentru ca regulile de prevenire a răspândirii virusului să fie respectate pe stradă, în mijloacele de transport, în centre comerciale, la terase și restaurante, în școli, în instituțiile publice și la locul de muncă”.
  • „Am constatat în ultima vreme o relaxare nepermisă dacă vrem să ținem sub control pandemia. Datoria noastră este să ne asigurăm că măsurile sunt respectate în toate cazurile, întrucât și-au dovedit eficiența. Vrem să evităm carantina, pentru a nu afecta și mai mult activitățile economice”.

Avem noi localități în zona roșie

Premierul a declarat și zilele trecute că, din cauza unei minorități care refuză să respecte regulile, în București dar și în alte 30 de județe se observă o creștere continuă a incidenței cazurilor de Covid.  „Vedem în 30 de județe și în București o creștere continuă a incidenței și, zilnic, avem noi localități în zona roșie, pentru că o minoritate preferă să nu respecte regulile. Ne vom asigura că tot mai mulți se vor conforma, astfel încât majoritatea cetățenilor care respectă regulile să nu fie afectați de comportamentul celorlalți”, a spus Cîțu.

Premierul a spus că a avut discuții și cu reprezentanții autorităților locale din București și au fost analizate soluții pentru ca regulile să fie respectate „pe stradă, în mijloacele de transport, în centre comerciale, la terase și restaurante, în școli, în instituțiile publice și la locul de muncă”.

Florin Cîțu, despre campania de vaccinare

„Este clar nevoie de o implicare mai mare a autorităților în informarea populației cu privire la campania de vaccinare și la măsurile pe care le-am urmat și trebuie să le urmăm în continuare”, a mai declarat oficialul.

„Să ținem însă cont că ne confruntăm cu un val nou al pandemiei, cu tulpini mai ușor transmisibile ale coronavirusului. Avem nevoie să rezistăm în următoarele săptămâni, pentru că în lunile aprilie și mai România va primi alte câteva milioane de doze de vaccin anti-COVID, după care vom putea frâna evoluția îmbolnăvirilor prin continuarea în forță a campaniei de vaccinare”, a mai precizat premierul.

image
image
image
image
image
image
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
legume fructe vitamine naturale jpg
roman bogat cantacuzino1 jpg
Rares Bogdan FOTO Facebook
image
actualitate.net
image
actualitate.net