Florin Cîțu și-a retras candidatura! Klaus Iohannis va face o nouă propunere de premier

Ultima actualizare:

    FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Premierul desemnat, Florin Cîțu, s-a retras înainte de votul de învestitură din Parlament. În această situație, președintele Klaus Iohannis va chema, din nou, partidele politice la Cotroceni și va face o nouă propunere de premier.

Președintele Klaus Iohannis urmează a susține declarații de presă la Cotroceni, la 19.30, după evenimentul politic surprinzător de marți după amiază, se arată într-o informare a Administrației Prezidențiale. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a citit în Parlament adresa prin care Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, renunțând la funcție, chiar cu câteva minute înainte de a începe votul în plen pentru guvernul acestuia.

„Un mesaj important pentru români. Astăzi am luat decizia să-mi depun mandatul de Prim-Ministru desemnat Președintelui României. Gestul meu trebuie interpretat în contextul prin care trece astăzi România. Sunt un om de partid și înțeleg să fiu alături de partid și de Președintele lui în momentele dificile. Cred cu tărie că pentru avea succes, în alegerile care vin, Președintele partidului trebuie să fie și Prim-Ministru.

Decizia Președintelui Klaus Iohannis de a mă desemna pentru funcția de Prim-Ministru a fost o onoare. Însă ea a fost luată în contextul în care alegerile anticipate erau o soluție agreată de majoritatea partidelor. Această variantă nu mai există astăzi. Cu responsabilitate, transparență și profesionalism am luat această decizie. Este o decizie la care am reflectat mult în ultimul timp urmărind evoluția situației prin care trece România astăzi. Rămân la finanțe. Avem multă treabă de făcut pentru perioada dificilă care urmează”, a fost mesajul lui Florin Cîțu.

Decizia premierului desemnat, Florin Cîţu, de a-şi depune mandatul cu câteva zeci de minute înainte de a primi votul de învestitură, în Parlament, a creat conflicte în interiorul PNL-ului. Au venit imediat mai multe reacții din partea oamenilor politici, unii acuzându-l chiar pe Ludovic Orban că ar fi avut o implicare în această situație.

„Premierul își dă demisia în plină criză, transmițând astfel mesajul: „eu am fost pus aici de formă și trebuie să plec pentru că nu se mai pot face alegeri anticipate”, a afirmat Cristian Tudor Popescu, în direct, la Digi24. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net