Florin Condurățeanu, înmormântare cu porumbei. Soția i-a pus în sicriu câteva obiecte de suflet

Ultima actualizare:

    Câțiva porumbei albi au fost eliberați în memoria regretatului Florin Condurățeanufoto: captură YouTube
Câțiva porumbei albi au fost eliberați în memoria regretatului Florin Condurățeanufoto: captură YouTube

Jale mare la înmormântarea celui care a fost Florin Condurățeanu. Familia și sute de prietenii l-au condus joi, 1 iulie, pe ultimul drum pe regretatul jurnalist, care a fost înmormântat în drapelul național. Îndrăgitul jurnalist își doarme somnul de veci la Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor.

Florin Condurățeanu a părăsit scena vieții luni, 28 iunie, și își va dormi somnul de veci la Cimitirul Bellu, pe Aleea Scriitorilor. Mai multe personalități din România au venit, joi, 1 iulie, să-și ia rămas bun de la unul dintre cei mai buni jurnaliști din România și să-l conducă pe ultimul drum. Cristian Popescu Piedone, Dan Diaconescu, Marius Tucă, Mihai Stoica ,Victor Ciutacu, Luis Lazarus, medicul Monica Pop, Mircea Badea și Carmen Brumă, Sorin Ovidiu Bălan și-au luat adio cu ochii în lacrimi de la jurnalist. 

Andrei Păunescu și soția lui au adus la Cimitirul Bellu o boxă din care a răzbătut vocea lui Adrian Păunescu, aceasta fiind ultima dorință a jurnalistului, care a vrut să fie înmormântat pe versurile acestuia și pe muzica Cenaculului Flacăra. Porumbei albi au fost eliberați în memoria lui Florin Condurățeanu, iar pe una dintre sutele de coroane aduse la Cimitirul Bellu se putea citi mesajul “Te pup pe suflet”. Jurnalistul a luat cu el în mormânt ziarul cu ultimul articol scris de el, “Suflet de chirurg”, o carte cu poeziile lui Adrian Păunescu, o eșarfă a Rapidului și o scrisoare emoționantă de la o avocată pensionară, pe care soția sa i-a pus-o lângă sicriu.

Soția lui Florin Condurățeanu: ”Totul s-a petrecut fulgerător!” 

„Totul s-a petrecut surprinzător, fulgerător, foarte rapid. Nu am crezut că va fi sfârșitul!  Îmi este greu, foarte greu, nu vreau să mă gândesc cum voi deschide ușa casei și nu voi mai auzi vocea lui care mă întreba: «ești bine, ai nevoie de ceva?» Marea lui dorință și iubire a fost profesia, colegii. A vrut mult ca ăștia să fie lângă el. Au venit mulți colegi să-și ia rămas bun de la el. El și-ar fi dorit asta. El pentru fiecare coleg, tânăr sau mai în vârstă, avea un cuvânt bun”, a declarat Gabriela Condurățeanu, pentru România TV.

Fiul lui Florin Condurățeanu: ”Este cea mai grea zi din viața mea”

Răzvan Condurățeanu, fiul jurnalistului, a plâns în hohote la mormântul tatălui său. ”Îmi este foarte greu. Este cea mai grea zi din viața mea, pentru că, până acum, în zilele în care au fost, știam că mă duc, mă schimb și mă duc și-l văd. De astăzi, de după-amiază încolo, nu o să-l mai văd, dar sper din tot sufletul ca sufletele noastre să se întâlnească și chiar dacă merg cu mașina, dacă sunt acasă sau cu copiii în parc, el să mai coboare și să-mi mai spună două vorbe. Este foarte important să păstrăm o legătură sufletească, ca între tată și fiu! Țuțu Condurățeanu sper să rămână în amintirea oamenilor cu bunătatea lui și tot ce a transmis întregii țări și mie personal, ca fiu, eu o să transmit mai departe. Nu vreau ca acele sentimente și gânduri și acea bunătate să nu meargă mai departe de acum încolo”, a declarat Răzvan, cu lacrimi în ochi la Antena Stars. 

Florin Piersic: ”Plânge cerul!”

Florin Piersic, unul dintre prietenii de suflet ai jurnalistului, a făcut o declarație emoționantă. „El a purtat pe umeri sicriul mamei mele. Pentru el eram domnul primăvara. Mă iubea. Florin, ai plecat prea devreme! Prea nedrept de repede! Eu, Florin Piersic, o sa-ți simt lipsa și îți voi prețuri mereu amintirea. Om bun! Așa un om nu se naște oricând. El rămâne pentru mine ca un frate!”, a spus acesta la Antena 3.

Florin Condurățeanu s-a stins din viață, luni 28 iunie, în urma unui stop cardio-respirator. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net