Florin Iordache rămâne președinte interimar la Camera Deputaților

Ultima actualizare:

    Florin Iordache a fost vicepreședinte al Camerei Deputaților și șeful Comisiei Juridice. Acum, este Ministrul Justiției în Cabinetul Grindeanu
Florin Iordache a fost vicepreședinte al Camerei Deputaților și șeful Comisiei Juridice. Acum, este Ministrul Justiției în Cabinetul Grindeanu

Demiterea lui Valeriu Zgonea din fruntea Camerei Deputaților a iscat discuții aprinse în tabăra PSD-iștilor. Victor Ponta, fostul premier, a fost primul care a anunțat că vrea să-și depună candidatura pentru postul rămas disponibil. Cu toate acestea, interimatul va fi asigurat de Florin Iordache, deputat PSD și vicepreședinte al Camerei Deputaților și șeful Comisiei Juridice.

Partidul lui Liviu Dragnea a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a-l izgoni pe Valeriu Zghonea de la șefia Camerei, cel care a ieșit din PSD și a adus mai multe critici la adresa social-democraților.

Imediat după ce a aflat vestea îndepărtării lui Zgonea, Ponta și-a exprimat dorința de a candida pentru postul rămas vacant:  "Am discutat cu domnul Dragnea despre șefia Camerei Deputaților. I-am spus că intenționez și mâine la CEN și miercuri la grup să-mi depun candidatura. Am discutat cu foarte mulți colegi care mi-au zis că e bine pentru PSD și pentru Parlament acest lucru și o să vedem ce se întâmpla la vot", a spus luni, 13 iunie, Ponta, la Palatul Parlamentului, transmite Hotnews.

Florin Iordache rămâne interimar până la alegerile din toamnă, conform DIGI24, căci Dragnea nu l-a susținut pe Ponta în ședința Comitetului Executiv, iar fostul premier a renunțat așa cum a promis, dacă nu va fi susținut de șeful PSD. Înainte de ședință, Dragnea a declarat: „Astăzi unii dintre noi trebuie să dea un test de răbdare, de inteligenţă, de maturitatea, de responsabilitate. Pentru noi e important să arătăm că, în sfârşit, odată pentru totdeauna, PSD reuşeşte să gestioneze un câştig politic, reuşeşte să conserve o victorie politică. Eu o să le fac azi colegilor, spre finalul discuţiei, o propunere (n.r. - pentru şefia Camerei Deputaţilor) pe care sigur o să o accepte”.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net