Florin Timu, şeful SJPI Suceava, reţinut. Acuzat că ar fi luat mită 90.000 € pentru a proteja "fabrica" de permise false

Ultima actualizare:

    foto: Eduard Enea
foto: Eduard Enea

Șeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, colonel Florin Constantin Timu, a fost reținut de procurorii DNA. El este acuzat că ar fi luat mită peste 90.000 de euro și un autoturism pentru a proteja "fabrica" de permise false din județ.

DNA a anunțat joi că șeful Serviciului Județean de Protecție Internă Suceava (structură de informații din subordinea Ministerului Afacerilor Interne) a fost reținut pentru luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale) și folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.În același dosar a fost începută urmărirea penală împotriva lui Radu Obreja, comisar șef de politie (arestat preventiv în altă cauză), fost șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Suceava, pentru dare de mită, în formă continuată (5 acte materiale).Cei doi vor fi duși joi la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Dosarul este disjuns din cel în care au fost trimiși în judecată ofițerul Mihail Martin din cadrul Serviciului Județean Suceava al Direcției Generale Anticorupție și comisarul-șef Radu-Ionuț Obreja, fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Suceava.

Acuzațiile procurorilor

"În scopul asigurării protecţiei juridice a activităţii infracţionale de corupţie desfăşurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017 -2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de şef al Serviciul Judeţean de Protecţie Internă Suceava, ar fi pretins şi, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuţ, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 şi 90.000 euro) şi un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-şi îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală", arată DNA.

Reacţia DGPI

”În contextul instrumentării de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari a unei cauze penale, ce vizează documentarea unor suspiciuni privind infracţiuni de corupţie săvârşite de personal al structurii teritoriale Suceava a DGPI, vă aducem la cunoştinţă că la nivelul direcţiei generale sunt întreprinse măsuri complementare pentru sprijinirea anchetei DNA. DGPI manifestă toleranţă zero faţă de orice încălcare a legii de către personalul propriu şi îşi reafirmă determinarea de a acţiona cu echidistanţă şi profesionalism în misiunile încredinţate prin lege, urmând a dispune măsuri în consecinţă în funcţie de rezultatul cercetărilor întreprinse de către organele de urmărire penală şi decizia pronunţată de instanţa competentă”, se arată într-un comunicat remis de Direcţia Generală Protecţie Internă din MAI.

Citește și:

Dosarul mitei pentru permise de la Suceava. Cei 14 suspecți petrec Crăciunul în spatele gratiilor

Decizie pentru arestații din dosarul ”Șpagă pentru permise și Înmatriculări”. Din cei 14 reținuți, 11 rămân închiși

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net