Focar de coronavirus la un cămin de bătrâni din Constanța. 39 de persoane au fost testate pozitiv

Ultima actualizare:

    39 de persoane au fost depistate pozitiv, dintre care 37 de pensionari si 2 angajati
39 de persoane au fost depistate pozitiv, dintre care 37 de pensionari si 2 angajati

Un focar de COVID-19 a fost raportat la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, după ce 32 de pensionari și șapte angajați ai căminului au fost depistați pozitiv pentru noul virus gripal.

Prefectura Constanţa a transmis, marţi seara, printr-un comunicat de presă, că  a fost declarat focar de COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanţa, în urma confirmării, de la finalul săptămânii trecute şi până în prezent, a unui total de 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. 32 de pensionari și șapte angajați au fost depistați pozitiv cu noul virus în urma testelor efectuate. 

"Primul caz a fost confirmat săptămâna trecută, la un beneficiar al căminului, în urma unui control medical realizat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, pentru altă patologie. Ulterior, au fost testaţi colegul de cameră al bătrânului, dar şi două îngrijitoare, toate cazurile fiind pozitive", se arată in comunicatul Prefecturii Constanţa. DSP și conducerea căminului a hotărât ulterior testarea tuturor pensionarilor și a angajaților, iar astfel au fost confirmate alte 38 de persoane cu virusul SARS-CoV-2. Starea de sănătate a pacienților este bună, ei fiind internați în mai multe spitale din județ. 

"Între timp, au fost realizate acţiuni de nebulizare şi dezinfecţie a suprafeţelor, măsuri puse în aplicare de conducerea centrului de bătrâni. DSP Constanţa a demarat o anchetă epidemiologică", a mai transmis Prefectura Constanţa, potrivit News.ro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
euro valuta bani pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net