Fondatoarea celei mai mari companii de IT din România a fost reținută

Ultima actualizare:

    Irina Socol
Irina Socol

Fondatoarea celei mai mari companii de IT din România, Siveco, a fost reținută pentru 24 de ore, marți dimineață. Irina Socol este acuzată de evaziune fiscală și spălare de bani, iar astăzi, ea va fi dusă în fața magistraților de la Curtea de Apel București, procurorii cerând arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieșit că în contabilitatea Siveco ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care, în realitate, nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro, transmite Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, Siveco ar fi achiziţionat fictiv servicii de programare informatică de la mai multe firme de tip „fantomă”.

În lanţul evazionist ar fi fost implicate mai multe firme de tip „fantomă”, iar unele dintre acestea, care ar fi furnizat servicii informatice companiei Siveco, ar aparţine unor cetăţeni de etnie romă din Sinteşti.

„În cursul acestei dimineţi (n.r. luni), am fost solicitaţi să furnizăm informaţii în cadrul unor cercetări efectuate de către autorităţi. Activitatea financiară şi comercială a companiei se bazează, de mai bine de 22 de ani, pe respectarea tuturor prevederilor legale, naţionale şi internaţionale. Sprijinim cu maximă disponibilitate eforturile autorităţilor. Manifestăm, totodată, transparenţă în punerea la dispoziţia opinei publice a informaţiilor referitoare la desfăşurarea cercetărilor făcute de autorităţi, pe măsura ce le vom obţine”, s-a precizat într-un răspuns al Siveco România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net