Formele ușoare ale variantei Delta pot fi ușor confundate cu o alergie sau o simplă răceală

Ultima actualizare:

    Strănutul e simptom atât al alergiei la ambrozie, cât şi al infecţiei cu tulpina Delta
Strănutul e simptom atât al alergiei la ambrozie, cât şi al infecţiei cu tulpina Delta

Persoanele infectate cu tulpina Delta, care fac forme uşoare de boală, pot dezvolta simptome uşor de confundat. Riscul e să le pună pe seama alergiilor sau a banalelor răceli, şi ele frecvente în această perioadă de vară.

Virusul SARS-CoV-2 continuă să ne ofere surprize neplăcute. Varianta Delta se „camuflează” bine și poate fi ușor confundată cu alte afecțiuni. În afara simptomelor consacrate, precum tuse, febră și dificultăți de respirație, tot mai mulți pacienți prezintă secreții nazale, dureri în gât și congestie a sinusurilor, atrage atenția Joe Kanter, șeful Direcției de Sănătate Publică din Luisiana. „Poți prezenta simptome relativ ușoare pe care le poți confunda cu o alergie sau o răceală”, spune expertul în sănătate publică din SUA, conform The Hill.

Cercetătorii de la ZOE COVID Symptom Study includ și strănutul în exces pe lista simptomelor date de varianta Delta: „Datele noastre arată că oamenii care s-au vaccinat, apoi s-au infectat cu SARS-CoV-2, au avut episoade frecvente de strănut, comparativ cu cei nevaccinați. Astfel, dacă strănutați des și sunteți, totuși, vaccinați, ați putea fi infectați cu coronavirus”. Toate aceste simptome sunt similare cu cele provocate de răceală sau de alergie, ambele afecțiuni fiind frecvente pe timpul verii.

Perioadă grea pentru cei cu alergii respiratorii

A început cea mai grea perioadă din an pentru persoanele care suferă de alergii respiratorii. Înflorește ambrozia. Conform Digi24, în București, polițiștii locali au găsit zeci de terenuri neîngrijite pe care crește această buruiană. Inclusiv în apropierea Senatului sau în fața Academiei Române. „Uzual, pacientul prezintă simptome de rinită (strănut repetat, nas blocat, secreţii nazale apoase) şi conjunctivită alergică (lăcrimare, mâncărimi, ochi roşii). La acestea se pot adăuga jenă la nivel faringian, oboseală, irascibilitate, tulburări de somn, scăderea capacităţii de concentrare. Alte persoane pot prezenta accese de tuse care nu au legătură cu vreo răceală, respiraţie dificilă, şuierătoare”, a declarat pentru Click! medicul alergolog Camelia Berghea.

Răcelile de vară se manifestă și ele cu nas înfundat, strănut, dureri de cap, de gât și stare generală de rău. Pentru a ști care e cauza reală a acestor simptome și pentru a exclude COVID-ul, experții vă recomandă să vă testați la primul semn de boală, pentru a nu ieși în comunitate și a infecta alți oameni.

image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net