A fost activat în regim de urgență spitalul modular de la Victor Babeș. Vor fi tratați cei cu forme ușoare

Ultima actualizare:

    Spitalul modular Covid-19 se află în curtea clinicii medicale Victor Babeș, din CapitalăFotografii: Primăria Capitalei
Spitalul modular Covid-19 se află în curtea clinicii medicale Victor Babeș, din CapitalăFotografii: Primăria Capitalei

Primăria Capitalei a activat în regim de urgență spitalul modular a Spitalului Victor Babeș. Este vorba despre o secție externă, unde vor putea fi tratați pacienții infectații cu coronavirus, dar cu forme ușoare.

Primarul general, Gabriela Firea, a decis activarea, în regim de urgență, a spitalului modular - secție externă a Spitalului Victor Babeș - construit în urmă cu două luni de Compania Municipală de Consolidări. Asta în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus. 

”Venim în sprijinul pacienților infectați cu virusul Sars-Cov2 și deschidem spitalul modular edificat pe amplasamentul viitorului Spital Metropolitan din zona Pipera. În prima fază, vor fi disponibile 100 din cele 500 de paturi, care compun această unitate medicală. Aici vor putea fi tratați pacienții cu forme ușoare”, a explicat edilul Capitalei.

Interiorul spitalului modular-secția externă de la Victor Babeș
Interiorul spitalului modular-secția externă de la Victor Babeș

Spitalul modular construit le oferă pacienților condiții de cazare moderne, saloane cu două locuri, rezerve pentru o singură persoană, baie proprie, aer condiționat și wi-fi.

În plus, spitalul are o sursă alternativă de electricitate și rețea independentă de canalizare, conform normelor. Medicii provin de la Spitalul Victor Babeș, iar personalul mediu și auxiliar va fi solicitat de la celelalte spitale din subordinea Primăriei Capitalei.

În zilele următoare se vor încheia contracte pentru curățenie, deșeuri biologice și catering. Spitalul se va deschide imediat după obținerea avizului de la DSP București.

”ASSMB a solicitat Direcției de Sănătate Publică de acum două luni asistență de specialitate, potrivit legii, pentru a putea pune în funcțiune cât mai rapid acest spital”, a mai precizat Firea.

Până acum, cât timp Spitalul Colentina a fost suport Covid-19, unitatea medicală a pus la dispoțitie 31 paturi ATI, 14 dintre acestea fiind ocupate și acum.

Medicul Adrian Marinescu: ”Toate locurile sunt ocupate la Matei Balș. Cel mai mic pacient are 5 ani”

După reintrarea Spitalului Colentina în circuitul medical normal, unde sunt tratați pacienți cu alte afecțiuni, unitatea medicală va suplimenta secția de terapie intensivă și va pune la dispoziție 6 paturi pentru pacienții cu forme mai severe, la care se suprapun și alte afecțiuni.

Medicul Adrian Marinescu spune că nu mai sunt locuri la Matei Balș
Medicul Adrian Marinescu spune că nu mai sunt locuri la Matei Balș

Totodată, bolnavii cu dublă patologie, afecțiuni nefrologice și Covid-19, tratați la Spitalul Carol Davila, au la dispoziție 10 paturi ATI.

În Capitală, sunt, în prezent, cele mai multe cazuri de coronavirus: 4.618, dintr-un total de 39.133, la nivel național, înregistrate de la începutul pandemiei.

Medicul Adrian Marinescu a precizat pentru Click! faptul că toate locurile de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș sunt, în prezent, ocupate. Cel mai mic pacient are 5 ani, iar cel mai vârstă depășește 80 de ani.  

Citește și: 

https://www.click.ro/news/bucuresti/e-bataie-pe-testarea-gratuita-48-de-ore-s-au-inscris-8000-de-bucuresteni-cu-cat-timp

https://www.click.ro/news/national/firea-acuza-manipulare-la-raportarea-noilor-cazuri-de-covid-19-bucuresti-stiu-ca-ne

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net